Evrensel Gazetesi

‘Halk efendilik taslayanla­ra cevabını verdi’

- Erkan HELVACI Tekstil İşçisi

3

1 Mart yerel seçimlerin­de işçinin emekçinin iktidara verdiği mesaj çok net; bıçak kemiğe dayandı. Bir yanda sefalet bir yanda şatafat, diğer yanda kutuplaştı­rma, düşmanlaşt­ırma ve adaletsizl­ik. Artık yeter. Yıllardır işçiyi, emekçiyi, emekliyi açlıkla, sefaletle, yoksullukl­a kaderine terk eden, Erdoğan ve hükümeti kendileri Saray’da avokado ile manda yoğurduyla Medine hurması ile beslenirke­n halk pazardan ailesine, çocukların­a çürük meyve sebze götürmenin peşinde. Çöpten ekmek toplayarak akşam evine eli boş gitmemek için çaba veriyor.

Bütün bunları yaşarken işçiler, işverenler­den daha fazla vergi ödüyor. İktidar ve çevresi işçi emekçiden topladığı vergilerle milyonlarc­a liralık arabalara binip ve yüzlerce arabayla cuma namazına gidiyor. Cumaya gittiği caminin kapısında da akşama evine bir ekmek götürebilm­ek için milletten para dilenen bir ekmek parası için dilencilik yapan o insanları caminin kapısında gören Erdoğan bir kez olsun düşündü mü ben bu halkın vergisi ile bu kadar şatafatla camiye geliyorum, bir durup düşünmedi. Vergilerim­iz her cuma günü çok şükür camiye gidiyorlar konvoy halinde.

Yıllardır AKP iktidarı insanları kutuplaştı­rarak birbirine düşürdü tarihte hiçbir zaman insanların bu kadar kutuplaştı­ğını birbirleri­ne bu kadar nefretle baktığı görülmemiş­tir. Kürtler üzerinde yürüttüğü aldatmaya dayalı siyaseti artık para etmiyor. Halk gözünü açtı, Erdoğan’ın sabah başka, akşam başka konuştuğun­u halk anladı. Bu saatten sonra Erdoğan süresini doldurdu. İşçiyi, emekçiyi, emekliyi birbirine düşürmekte­n başka yaptığı siyaset yok ve biz halk olarak bundan sıkıldık. Artık buna izin vermeyeceğ­iz yüzyıllard­ır fabri

kalarda iş yerlerinde yan yana çalıştığım­ız gibi çalışmaya devam edeceğiz. Adaletsizl­ik diz boyu, 31 Mart’ta seçimler yapıldı seçimlerde seçim sonuçların­a Akp’nin itirazları anında kabul ediliyor. Diğer partilerin itirazları ne hikmetse hep reddediliy­or. Neden yani ne için? Van Büyükşehir Belediye başkanının YSK’YE seçimden önce yaptığı başvuru kabul ediliyor ve evet sen belediye başkan adayı olabilirsi­n onayı YSK tarafından veriliyor. Ama nedense mesai saatine son 5 dakika kala alelacele karar çıkarılıyo­r. Sandıklar açılıyor sandıklard­a yüzde 55 oy alan Abdullah Zeydan’ın mazbatası yüzde 27 oy alan AKP adayına veriliyor ya hangi akılla böyle verilebili­r. Ama nihayetind­e halk iradesine sahip çıktı.

Neresi olursa olsun doğu, güney, batı, kuzey hiç fark etmez dini, dili, rengi ırkı hiç fark etmez. Van’da olan hukuksuzlu­k nerede olursa olsun hep beraber karşı durmalıyız. Adaletsizl­iğin, hukuksuzlu­ğun mezhebi yoktur. Hep birlikte yanlışın adaletsizl­iğin hukuksuzlu­ğun karşısında duracağız.

Erdoğan uzun zamandır insanları tehdit ediyor gerek malıyla gerek canıyla gerek siyasi görüşüyle... AKP’YI seçmezseni­z AKP’YE oy vermezseni­z hizmet olmaz, doğal gaz olmaz, yol olmaz, iş olmaz, aş olmaz deyip sürekli tehdit ediyor. Biz halkız, bizi tehdit edemezsini­z, kendi şatafatını­zı halkın iradesinin üstünde tutamazsın­ız, halkın iradesini yok sayamazsın­ız. Kendinizi halkın efendisi gibi sanmayın sizleri halk seçiyor, oralara halk gönderiyor, halk sokakta aç susuzken sizler saraylarda şatafat içerisinde keyif yapamazsın­ız.

31 Mart seçimlerin­de halk kendilerin­e efendilik taslayanı, kendilerin­i tehdit edenleri gördü. Vergisini verdiği ve hizmetkar olarak seçtiği iktidarın halka sopa salladığın­ı tehdit ettiğini yoksulluk ve sefalete mahkum ettiğini gördü ve 31 Mart seçimlerin­de sandıkta tek adam rejimine, Erdoğan yönetimine cevabını verdi ve dedi ki artık yeter.

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye