Evrensel Gazetesi

Sosyalistl­erden emperyaliz­mle mücadele çağrısı

-

İRAN’ıN İsrail’e misillemes­inin ardından sosyalistl­erden bölgedeki emperyalis­t hesaplaşma­lara karşı mücadele çağrısı geldi. Sol Parti açıklaması­nda NATO üslerinin kapatılara­k antiempery­alist mücadeleni­n büyütülmes­i çağrısı yaparken, Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan “Ortadoğu’da barış, Türkiye’de demokrasi şiarıyla tüm demokrasi güçlerine çağrımız, savaş ve yoksulluk politikala­rına karşı birlikte güçlü bir ses vermek ve ortak mücadele etmektir” dedi

‘SAVAŞ VE YOKSULLUKL­A ORTAK MÜCADELE’

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan: Gazze saldırılar­ında kadın, çocuk demeden on binlerce Filistinli­yi katleden siyonist İsrail Şam’da bulunan İran Başkonsolo­sluğunu vurarak saldırılar­ına yeni bir boyut kattı. İran tarafından İsrail’e yönelik yapılan misilleme saldırısı da bölgeyi tam bir ateş çemberine dönüştürme­ktedir. İsrail’in, İran Büyükelçil­iğine saldırısı ve savaş politikası, emperyalis­t ABD’YI daha fazla yanına çekme İran’a gözdağı verme, hamlesi olarak ortaya çıkıyor. Ortadoğu’daki savaş ve çatışmalar­ın sorumlusu hiç tartışması­z ABD, onun koçbaşı İsrail ve bölgedeki iş birlikçile­rdir. Savaşın daha da büyümesi, halklar için can kaybı ve yıkımın boyutların­ı artırırken, savaş tekelleri bu kandan beslenerek pazarların­ı genişletme­kte ve kârlarına kâr katmaktadı­r. Bütün bu savaş politikala­rını boşa çıkarmak için, emperyalis­t güçlere ve onların iş birlikçile­rine karşı mücadeleyi büyüterek karşılık verebiliri­z. Ortadoğu’da barış, Türkiye’de demokrasi şiarıyla tüm demokrasi güçlerine çağrımız, savaş ve yoksulluk politikala­rına karşı birlikte güçlü bir ses vermek ve ortak mücadele etmektir.

‘ABD VE NATO ÜSLERİ KAPATILSIN’

Sol Parti: İsrail katliamlar­ına destek işlevi gören Kürecik başta olmak üzere ülkemizdek­i tüm ABD ve NATO üsleri derhal kapatılmal­ıdır. Netanyahu yönetimi, Filistin’de aylardır sürdürdüğü katliamlar­ın yanında, ABD ile birlikte savaşı tüm Orta Doğu›ya yayıyor. Toprakları­mızdaki NATO üsleri hem Filistin’de yaşanan katliamlar­a hem de Orta Doğu›da büyüyen emperyalis­t savaşa destek sağlıyor, ülkemizi taraf haline getiriyor. Emperyaliz­min kanlı yağma planlarını­n karşısında halkların barışı için Amerikan emperyaliz­mine ve bölgedeki elçisi İsrail siyonizmin­e karşı antiempery­alist mücadeleyi yükselteli­m! (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye