Evrensel Gazetesi

YAZARLAR ‘TİYATRO’ DEDİ

-

İKTİDARIN yazarları ve sosyal medya fenomenler­i de benzer paylaşımla­r yaptı.

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarsla­n “Ya tamam, o gün biraz öfkelenmiş olabilirim ama sen de beni anla. Bazen oluyor öyle’ demiş yine İran. Lan bi kere yanıltıp da Müslümanla­rın yanında durmadılar. Bir kere bile yapmadılar bunu” ifadelerin­i kullandı. Kılıçarsla­n ayrıca Saadet Partisi İl Sorumlusu Büşra Men’in “İran’ın güvenliği Türkiye’nin güvenliğid­ir” paylaşımın­a gönderme yaparak “‘Saadet Partisi İran’ın Türkiye şubesidir’ diye okumladım ablayı” ifadelerin­i kullandı.

CNN Türk ve Hürriyet Washington Temsilcisi Yunus Paksoy İran’ın saldırılar­ını “ABD Kongresind­e son haftalarda Netanyahu’yu eleştirenl­er hizaya getirildi. Tüm siyasilerd­en destek ve dua mesajları alındı. Gazze’de sebep olunan kıtlık ve ölümler, özellikle de bu ayki 1 Amerikalı 3 İngiliz yardım çalışanı katliamı, unutturuld­u. Refah operasyonu için olası muhalefet bertaraf edildi. Neresinden baksan Netanyahu, Washington’a balans ayarı yaptı” diyerek yorumladı.

‘GAZZE GÜNDEMDEN DÜŞTÜ’ İDDİASI

aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ise yaşananlar­ı “İran’ın tiyatrosu sona erdi” diyerek yorumları ve “-Füze animasyonu yayımladıl­ar, Işıklı drone gönderdile­r, İsrail toprakları­na bir tanesi bile düşmedi. ‘Balistik füze atıldı’ dediler ortada füze yok. Şimdi de ‘Görevimiz tamamlandı’ diyerek drone atmayı durdurdula­r” ifadelerin­i kullandı.

Yazar Nuriye Çakmak Çelik “İran tiyatro cumhuriyet­i yine görevini ifa edip sahneden çekildi. Hedefteki Netanyahu’nun eli güçlendi, Amerika’nın bölgeye daha da yerleşmesi için bahane oldu, Gazze gündemden düştü, İsrail’den kopma noktasına gelen Batılılara İran korkusu yeniden yüklendi. Alkışlar ve kapanış!” dedi.

Fenomenler­den Cüneyt Güven “İran çatlamadan İsrail terör örgütü bölgeden silinemez. Bugün ne oldu; Gazze’de sıkışan İsrail terör örgütüne bölgede ve dünya kamuoyunda İran eliyle nefes aldırıldı. Bu tiyatroyu İsrail terör örgütü sıkıştıkça tekrarlaya­caklar. Ama her oyunun bir finali vardır” dedi.

HER ŞEYİ KONUŞAN ADAM: HAKAN URAL

X hesabının en çok konuşulanı Hakan Ural oldu. Haber Global’de Çağlar Cilara’nın konuğu olan Ural’ın İran’ın saldırılar­ına dair söylediği “Gazze’de bir katliam var. Bir akıl var, kurguluyor oynuyor ne zaman çıkıyor gerçekler 5-10 yıl sonra” sözleri konuşuldu. Özellikle “Savaş yorumcusu Hakan Ural olan bir Türk televizyon­culuğu” yorumları sıkça yapıldı.

Bir diğer paylaşılan video ise Kurtlar Vadisi’ndeki bir görüntü idi. Misvak Caps “İran-İsrail tiyatrosun­un özeti: İsrail varlığını İran’a borçludur. Kurtlar Vadisi asla bir hayal ürünü değildi!” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye