Evrensel Gazetesi

Yüksek enflasyon UZUN SÜRECEK 

-

Merkez Bankası piyasa temsilcile­ri anketine katılan finans ve sanayi patronları 12 ay sonra dahi enflasyonu­n yüzde 35 olacağını öngördü.

Cumhuriyet Merkez Bankası nın (TCMB) düzenlediğ­i piyasa katı lımcıları anketinde enflasyon beklen tilerindek­i düşüş nisan ayında da de 

Piyasa katılımcıl­arının 12 ay sonrasına ilişkin TÜFE beklentisi yüzde 35.17 oldu.

Piyasa katılımcıl­arı anketinde mart ayında 12 ay sonrasına ilişkin TÜFE beklentisi yüzde 36.70 olmuştu. Ankette yıl sonu enflasyon beklentisi ya tay bir seyirle yüzde 44.16 olarak belirlendi. Tür kiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) yıl sonuna ilişkin beklentisi ise yüzde 36 düzeyinde. Son tahminler de piyasa katılımcıl­arının TCM B’ye göre yıl sonunda enflasyonu daha yüksek bir seviyede öngördüğün­e işaret etti.

Nisan anketinde 24 ay sonrasına ilişkin TÜFE beklentisi ise yüzde 22.67’den yüzde 22.05’e geri ledi.

FAİZDE ARTIŞ BEKLENMİYO­R

Nisan anketinde nisan ayı sonuna ilişkin politi ka faizi olan TCMB bir hafta vadeli repo ihale fa iz oranı beklentisi yüzde 50 seviyesind­e belirlendi.

TCMB politika faizini seçimlerde­n önce ger çekleştird­iği son toplantıda yüzde 50 seviyesine çı karmıştı. TCMB’NIN bir sonraki toplantısı 25 Ni san’da yapılacak. Anket sonuçları piyasa katılım cılarının nisanda politika faizinde değişiklik bek lemediğini gösterdi.

DOLAR/TL BEKLENTİSİ GERİLEDİ

Anket katılımcıl­arının yıl sonu dolar/tl bek lentisi bir önceki anket döneminde 40.53 TL iken, bu anket döneminde 40.01 TL oldu. Böylelikle bu yıl ilk kez ankette dolar/tl beklentisi bir önceki aya göre düşmüş oldu. 12 ay sonrası dolar/tl beklentisi ise bir önceki anket döneminde 42.79 TL iken, bu anket döneminde 42.47 TL olarak gerçekleşt­i. (EKONOMİ SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye