Evrensel Gazetesi

İş yerlerimiz­den 1 Mayıs alanlarına

-

İ zmir Büyükşehir Belediyesi­ne bağlı Aliağa İZSU ve Yerel Hizmetler birimlerin­de çalı şan, Genel-İş 2 No’lu ve Tüm Bel-sen 1 No’lu Şube üyesi iş yeri temsilcile­ri, tüm emekçilere çağrı yaptı: “Birlik, mücadele ve da yanışmayla iş yerlerinde­n 1 Mayıs alanlarına.”

Temsilcile­r adına açıklama yapan İZSU’DA çalışan Kamu Emekçisi Ümit Eligüzel, “Şu an uygulamada olan ekonomi programı ile TL hızlı bir şekilde değer kaybederke­n, işçi memur ücretlerin­e yapılan zamlar, yüksek enflasyon nedeniyle eriyor. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sını rı 55 binin üzerine çıkarken asgari ücret ise açlık sınırının altına düş müştür” dedi.

Artan vergi yükü, düşük ücret poli tikaları, ağır çalışma koşulları ve artan iş cinayetler­inin yanı sıra yüksek enf lasyon ve hayat pahalılığı­nın önümüz deki aylarda emekçileri­n satın alma gücünü çok daha gerilenre gdötüreceğ­ini ifade eden Eligüzel, “Yıllardır kapita list bölüşüm ilişkileri içinde emekçile rin payına düşeni sürekli azaltan, yok suldan alıp zengine aktaran, ülke kay naklarını sermayeye kaynak olarak aktaran, adım adım esnek ve angarya çalışmayı yaygınlaşt­ıran, taşeron ve güvencesiz çalışmayı dayatan sistemin sömürü çarkı acımasızca işlemeye de vam ediyor” diye konuştu.

Bu nedenle 2024 1 Mayıs’ının ken dileri için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Eligüzel, kıdem tazminatla­rı nın fona devrine, temel ekonomik ta leplerinin görmezden gelinmesin­e, sendikal haklarının engellenme­sine karşı tüm işçileri 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırdı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye