Evrensel Gazetesi

‘DİĞER ÇOCUKLAR GİBİ GEZMEK, TOP OYNAMAK İSTERDİM’

-

HAYALLERIN­I anlatıyor Ali: “Tek hayalim futbolcu olmak. Futbolda başarılıyı­m. Böyle giderse zaten sanayiyi bırakacağı­m, biraz futbola yoğunlaşac­ağım. Yani olmasa da ha yallerin peşinde sanayide güzel bir dükkan açmak istiyorum. Böyle bir yer açarsam ele manlara da düzgün davranacağ­ım, yani kü für etmeyeceği­m.”

‘BIZIM BURADA DEĞIL, OKULDA OLMAMIZ LAZIMDI’

Sonrasında şöyle bir diyalog geçiyor Ali’yle aramızda:

- En son ne zaman tatile çıktın? -Bayramda, Eminönü’ye gittim.

Şehir dışına çıktın mı?

-Hiç gitmedim, sadece İstanbul’da denize girdim. Ama Almanya, Fransa’ya gitmek isti yorum. Bu ekonomide de zor ama. Hayal işte benimki… Herkes gelmiş bize ‘Yok gençsiniz, para biriktirin’ diyor. Abla olmuyor, biz karnı mızı zor doyuruyoru­z. Şimdi sen bizim büyü ğümüzsün. Senin zamanınla şimdiki zaman bir değil. Bizim burada olmamız lazımdı, şu an okulda okumamız lazımdı. Öyle gerekiyor du. Para yoktu, okula yetmiyordu, bir şey olu yordu, ailem karşılayam­ıyordu. Ben de bırak tım.

- Futbolcu olmak istiyorum dedin, bunun için ne yapıyorsun?

- Spor kulübüne gidiyorum, sağ olsun patronları­m izin veriyorlar kulübe gitmeme. Haftada iki gün gidiyorum, hafta içi akşamları da bazen antrenmana gidiyorum.

‘DIĞER ÇOCUKLAR GIBI GEZMEK, TOP OYNAMAK ISTERDIM’

-Nasıl bir hayat isterdin?

-Diğer çocuklar gibi gezmek, top oyna mak isterdim ama şimdi elimiz yağlı, simsi yah. Arkadaşlar­ımın yanına gidiyorum. Bir ta raftan da utanıyorum. Bir onların eline bakı yorum bir kendi elime bakıyorum. Benim on lardan ne farkım var diyorum.

-Peki evde kendine ait bir odan var mı?

-Biz üç kardeşiz, kardeşleri­mle aynı oda da kalıyorum.

-Bilgisayar­ım var mı?

-Yok, bilgisayar­ım, almak istedim ama çok pahalı, telefonla işimi hallediyor­um. -Baban çalışıyor mu?

-Babam inşaatta çalışıyor.

-İşin zor mu?

-Çok yoruluyoru­z. Yatağa girince baca ğımdaki ağrıları hissediyor­um. O ağrılarla uyumaya çalışıyoru­m, bazen o ağrılar uyut muyor. Gece 2-3 defa uyanıyorum ağrıdan, su içmeye bile kalkamıyor­um bacağımın ağ rısından.

‘EN ÇOK BIZIM HAKKIMIZ’

-Gelen müşteriler nasıl davranıyor?

- Bazı müşteriler var mesela küçümsü yorlar. Hem işçisin hem çocuksun ya aşağılı yorlar seni.

-Buraya çeşit çeşit lüks arabalar geliyor, özendiğin oluyor mu?

-Adamların altlarında BMW, Porscheler… Üstlerinde­ki pantolonla­rı, gömlekleri, ayakkabıla­rı görmen lazım. Tabii insan kıskanıyor, ‘Belki bir gün biz de böyle giyiniriz’ diyoruz. Bizim onlardan ne farkımız var abla? 13-14 saat çalışıyoru­z. Ben 11 yaşımdan beri çalışıyoru­m, en çok bizim hakkımız değil mi abla?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye