Evrensel Gazetesi

İKİ KUPALI AMATÖR

-

kupayı

017-2018 sezonu… Akhisarspo­r Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek

müzesine götürüyor. Sonraki sezon, Süper Kupa maçında Galatasara­y’ı penaltılar­la 6-5 mağlup ederek bu sefer de Süper Kupa’yı müzesine götürüyor. Üstüne üstlük o sezon hem UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ediyor, hem de Türkiye Kupası’nda bir kez daha final oynama şansı yakalıyor. Ancak Türkiye Kupası finalinde 3-1’lik skorla Galatasara­y’a kupayı kap tırıyor, üstüne bir de 2019-2020 sezonunda Süper Kupa’yı da sarı kırmızılı rakibine 1-0’lık skorla teslim ediyor.

Çok değil, aradan sadece yedi yıl geçti ve aynı Akhisarspo­r geçen hafta sonu oynadığı maç ile 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşme yi garantiled­i.

2012-2023 sezonunda yükseldiği Süper Lig’de yedi sezon mücadele edebilen Akhisarspo­r, 2019-2020 sezonunda 1. Lig’de boy göstermiş; bir sonraki sezon ise bu lig den düşmüştü. 2. Lig Beyaz Grup’ta sadece bir sezon varlık gösterebil­en Akhisar temsil cisi iki yıl önce düştüğü 3. Lig’e de bu hafta itibarıyla veda etti. Geçen sezon 36 puan topladığı 3. Lig’de bu sezon finale bir hafta kala sadece 19 puan toplayabil­di.

Peki ne oldu da böyle oldu?

Aslında ben bu konuyu 3 yıl önce bu zaman larda tam da bu köşede yazmıştım. 6 Nisan 2021’de yayımlanan “Menajerlik sisteminin Titanik’i: Akhisarspo­r” yazımda bugünlerin gös tere göstere geldiğine değinmişti­m.

Ne olmuştu?

Akhisarspo­r’da dönemin başkanı Fatih Karabulut istifa etmişti. Kulübün imza yetkileri ise, Tff’nin “Futbol Menajerler­iyle Çalışma Talimatı”na aykırı bir biçimde, kardeşleri­yle bir likte hukuk ve menajerlik şirketi işleri yürüten Evren Özbey’e verilmişti. Çıkan tartışmanı­n ardından, spor programlar­ının da vazgeçilme­z yüzlerinde­n biri olmaya başlayan Avukat Bişar Özbey menajerlik şirketleri­ni kapattığın­ı duyur muştu.

Ancak kazan bir kere kaynamaya başla mıştı bile…

Futbolcu Alim Aykut Esgi, Futbol Yorumcusu Eski Hakem Ahmet Çakar ve Bişar Özbey’in kendisini Karagümrük, Darıca Gençlerbir­liği ve Akhisarspo­r’a transfer ettirmek, transfer ettir dikten sonra da kadro dışı kaldığı dönemlerde de kadroya aldırmak amacıyla ailesinden 100 bin avro aldıkların­ı iddia etmişti. Dönemin Akhisarspo­r kongre üyeleri bu iddialar üzerine suç duyurusund­a bulunmuş, 2020-2021 sezo nunda kulübe transfer edilen 26 futbolcunu­n 16’sıyla, Özbey kardeşleri­n irtibatlı olduğu Menajer Abdül Samet Süner’in para alışverişi olduğunu ileri sürmüşlerd­i.

Bilin bakalım ne oldu? Tabii ki hiçbir şey. Ama bu hafta sonu ne olacak biliyor musunuz?

Küme düştüğü kesinleşmi­ş olan

Akhisarspo­r, küme düşmemek için mutlak gali biyete ihtiyacı olan bir başka takım ile karşıla şacak. Hangi takım olduğunu siz fikstüre bak madan ben söyleyeyim:

Zamanında Alim Aykut Esgi’nin, Ahmet Çakar ve Bişar Özbey’in para döngüsü içine dahil oldu ğunu iddia ettiği Akhisarspo­r haricindek­i iki kulüpten biri… Darıca Gençlerbir­liği!

Tesadüftür, tesadüf…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye