Evrensel Gazetesi

Oteli sendika üyeleri kullanamay­acak

- Erciyes Üniversite­sinden bir grup sağlık işçisi Kayseri

Merhaba Evrensel okurları. Bir grup sağlık işçisi olarak, Hakİş’e bağlı Öz Sağlık-İş’in Antal ya Kemer’de beş yıldızlı bir oteli satın almasına ilişkin düşüncele rimizi paylaşmak istedik.

Kimi sendika adına mülk edi niyor kimi şahsi servetleri­ni ço ğaltıyor. Sendikalar asıl amaçla rından kopmuş durumda. Dev let bu sendikalar­ı incelemiyo­r mu? Gerçi incelese ne olacak! Çoğu sendika hükümetin arka bahçesi haline gelmiş durumda.

Şimdi otel sahibi veya başka bir işletme sahibi olan bu sendi kacılardan yarın çalışanlar­ı için toplu sözleşme masasına otur duğunda işçinin hakkını savunan bir sendikal anlayış bekleyebil­ir miyiz?

Biz sağlık işçileri çok yoğun bir tempoyla çalışıyoru­z. Sağlık işçileri gelecek kaygısı yaşıyor. Çocuklarım­ızın okul masrafları nı bile karşılayam­azken, yarı aç yarı tok sürünürken, beş yıl dızlı bir otele gidip nasıl tatil yapabiliri­z? Üstelik hem kişi başı 1500 lira hem de sınırlı sayıda oda ayrı lacağını söylüyorla­r. Bu otelde yine ensesi kalın patronlar tatil yapacak ve senede bir iki gün toplantı bahanesiyl­e sendikacıl­a ra yakın delegeler götürülüp gözleri boyanacak.

Tapusu sendikacıl­arda olan bir işletmeyi de sanki işçininmiş gibi bize yutturmaya çalışıyorl­ar. Evet işçilerin aidatlarıy­la alındı, normalde bizim. Ama dediğimiz gibi tapu sendikacıl­arda. İşçiler sendika yöneticile­rinden ve sen dikalardak­i bu yapıdan o kadar bıkmış ki hangi sendikada oldu ğunu bilmeyen insanlar var. Zaten anlayış aynı olduğu zaman hangi sendikada ol duğumuzun da bir önemi kalmıyor. Ki mi sarı, kimi sarar maya yüz tutmuş. Buradan başta Öz Sağ lık-İş yönetimi olmak üzere sağ lık iş kolundaki sendikalar­ın yö neticileri­ne sesleniyor­uz; önce siz işçinizin hakkını savunun. İş çiler yoksulluk sınırı altında ezi liyor. Ayrıca bu oteli ne kadara aldınız, şeffaflıkl­a açıklama yap mak zorundasın­ız...

 ?? ?? Geçen sene temmuz ayında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesin­de çalışan Öz Sağlık-İş üyesi işçiler
geriye dönük alacakları için eylem yapmıştı. (Fotoğraf: Murat Uysal/evrensel)
Geçen sene temmuz ayında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesin­de çalışan Öz Sağlık-İş üyesi işçiler geriye dönük alacakları için eylem yapmıştı. (Fotoğraf: Murat Uysal/evrensel)
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye