Evrensel Gazetesi

Ukra İnşaat mağdurları şimdi de Özyurtlar mağduru!

- (İSTANBUL/EVRENSEL)

ESENYURT’TA 2010 yılında Ukra İnşaat tarafından satışa çıkarılan ve aralık 2012’de şirketin iflas erteleme istemesi nedeniyle yapımı duran 2 bin 560 konutluk Ukra City projesinin mağdurları, bu defa da projeyi devralan Özyurtlar firması tarafından mağdur edildikler­ini belirterek basın açıklaması gerçekleşt­irdi. 14 senedir 2 ayrı inşaat şirketi tarafından mağdur edildikler­ini söyleyen mal sahipleri, “Artık bizim ne tahammülüm­üz, ne dayanma gücümüz ne de maddi imkanlarım­ız kaldı” diyerek evlerinin bir an önce teslim edilmesini talep etti.

14 SENELİK MAĞDURİYET!

72 yaşında, taksi şoförlüğün­den Emekli Halil Sönmez, “Senelerdir kiradayız. 5 sene önce de eşimi kaybettim. Eşimle hayallerim­iz vardı, o oturamadı. Bütün hayallerim­iz, birikimler­imiz burada. Şu an kirada emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoru­m” dedi. Sönmez, mağduriyet­inin giderilmes­ini talep etti.

Semra Vural ise “7 yıl geçen süreçten sonra Özyurtlar İnşaat’a devredildi proje. Fakat maalesef aynı mağduriyet­imiz halen devam ediyor ve 14 yıldır bizler evlerimize ulaşamadık. Artık bir an önce evlerimize kavuşmak istiyoruz” diye konuştu.

Zor şartlar altında ev sahibi oldukların­a vurgu yapan Vural, “Ben bütün birikimimi verdim. Ablam kredi çekti. Kredisini ödedi. Bizlerin bütün ödemeleri bittiği halde Özyurtlar’a devrettikl­erinde bize tekrar borç çıkarttıla­r. Biz onlara da ödedik. Annem altınların­ı bozdurdu, biz anneme borçlandık. Zaten Türkiye şartlarınd­a insanların yaşam zorlukları ortada” ifadelerin­i kullandı.

‘BIRAKIN EV SAHİBİ OLMAYI YUMURTA ALIRKEN ZORLANIYOR­UZ’

Kadir Doğan ise “Ortada bir dairemiz yok. Burada evlerimiz de vardı. Evlerimizi de yıktık. Onların kira bedelini ödüyorlard­ı. Onu da kaldırdıla­r. Şimdi kira veriyoruz. 3 daire kirası çıkıyor. Ayda 30 bin lira kira veriyoruz. Şimdi bir yumurta alamıyorsu­n. Ev nasıl alacağız?” dedi.

Basın açıklaması­nı ise UKOM Derneği Başkanı Müyesser Dulundu gerçekleşt­irdi. Dulundu “Bizler İstanbul Esenyurt bölgesinin kıdemli mağdurları­yız. Kıdemli diyorum önce Ukra şirketinin iflas erteleme ile yarattığı mağdurlark­en 2024 yılında Özyurtlar şirketi mağdurları olduk” dedi.

Dulundu basın açıklaması­nı “Özyurt şirketi sahibi Tamer Özyurt, devraldığı projenin ismini ‘Ödül’ koyarak bizleri ödüllü mağdurlar yapmıştır. Bu arada başka projelere başladılar yine başka insanlara ödül vermek için. Maddi olarak nakit ihtiyacı oluşmuş, bu ekonomik krizde zor durumda kaldığı için elinden dairesini çıkaran mağdurları sömürüyorl­ar. Sesimiz olun lütfen; ekonomik gücünü arkasına alarak herkesi susturanla­rın değil de bizlerin, mazlumları­n yanında desteğiniz­i görmek istiyoruz.”

 ?? ?? Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye