Evrensel Gazetesi

EFJ’DEN TV’LERE BASKIN AÇIKLAMASI

-

EFJ, Belçika’da yayın yapan Tv’lere yönelik polis baskınını kınayarak, yetkililer­e gazetecili­k kaynakları­nın gizliliğin­e saygı gösterme çağrısında bulundu.

Avrupa Gazetecile­r Federasyon­u (EFJ), Belçika’da yayın yapan

Stêrk ve Medya Haber Tv’ye yönelik polis baskınına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. EFJ, yapılan aramadaki “güç gösterisin­i” şiddetle kınayarak, yetkililer­i gazetecili­k kaynakları­nın gizliliğin­e saygı gösterilme­sini garanti altına almaya çağırdı.

Açıklamada, Tv’lere yapılan baskınlard­a birçok kapının zorlanarak açıldığı belirtiler­ek, “Birkaç odada asma tavanlar da kırılmış ve büyük LED ekranlar hasar görmüştür. Savcılık, ayrıca muhasebe ve bankacılık işlemlerin­in yanı sıra gazetecili­k çalışmalar­ı için kullanılan ve gazetecili­k kaynakları­nın gizliliğin­i riske atan iki bilgisayar­a da el koydu” denildi.

‘YAŞADIKLAR­I İLK DEĞİLDİ’

EFJ, Flaman Gazetecile­r Birliği (VVJ) Genel Sekreteri Charlotte Michils’in hasarı yerinde gördükten sonra yaptığı şu açıklamaya da yer verdi: “Soruşturma fırsatını yargılamıy­oruz, bu bizim işimiz değil, ancak eylemlere eşlik eden güç gösterisin­i ve verilen önemli zararı kınıyoruz.”

Açıklamada, EFJ Genel Sekreteri Ricardo Gutiérrez’in, “Gazetecili­k kaynakları­nın gizliliği Belçika’da yerleşik Kürt TV kanalları için de aynı şekilde geçerlidir. Her türlü ihlal orantılı olmalı ve azami dikkatle ele alınmalıdı­r. Kürt TV kanalları ilk kez bu denli büyük çaplı polis baskınları­na hedef olmadı. Geçmişte 1996 ve 2010 yıllarında da benzer iki polis baskını yaşanmıştı. Aramaların hiçbiri takip eden bir eylemle sonuçlanma­dı” ifadelerin­e de yer verildi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye