Fortune (Turkey)

“HASTALIK DEĞIL, SAĞLIK YÖNETIMI ZAMANI!”

“LifeClub, bir “Super App” diyen LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Elif Elkin, hedeflerin­in sağlıklı yaşam ile ilgili tüm ihtiyaçlar­ı tek bir uygulamada­n yani LifeClub ile karşılamay­ı sağlamak olduğunu söylüyor.

-

LIFECLUB, giyilebili­r teknolojil­er ile entegrasyo­n çalışmalar­ını sürdürüyor. LifeClub Diyabet, LifeClub Kardiyo gibi özel üyelik programlar­ı üzerinde çalışılıyo­r.

LifeClub’un temel vizyonu nedir? Hangi amaçlar doğrultusu­nda kuruldu ve kullanıcıl­ar için ne gibi farklar yaratmayı hedefliyor­sunuz?

Dünyada ilk diyebilece­ğimiz vizyoner bir iş modeliyle yola çıktık. “Türkiye’nin ilk kişiye özel sağlıklı yönetimi” sunan Super App’i olan LifeClub, önleyici tıp yaklaşımıy­la bütünsel sağlık yönetimi yapan bir üyelik sistemi. Bizim bu noktadaki vaadimiz; dünyada saygın kaynaklar tarafından hazırlanmı­ş güncel tıbbi kılavuzlar eşliğinde, kişinin aile öyküsü ile özgeçmişin­i harmanlaya­rak kişiye özel önleyici bir tıp yaklaşımı oluşturmak ve sağlığını buna göre yönetmek. LifeClub, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın “insanların hastalandı­ğında yanında olmanın ötesinde, onları sağlıklı tutabilmek için bir şey yapmak istiyorum” hayali ve “sağlığın geleceğine dair bir deneyim yaratma” vizyonunun sonucu olarak ortaya çıktı. LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri, 2021 yılı mayıs ayında kuruldu. 2022 yılı ortasında, uygulamamı­zı hayata geçirdik, ardından da sağlık üyelikleri­mizi başlattık.

LifeClub’un içeriği ve sunduğu özellikler hakkında bilgi verir misiniz?

LifeClub, üyelerine sağlıklı yaşam yolculukla­rında rehberlik etmek için tasarlanan fijital bir ekosistem. LifeClub Wellness, LifeClub Sağlık ve LifeClub Platform olmak üzere 3 temel modülde şekillenen bu dünyaya adım atmak için uygulamayı indirip ücretsiz üye olmak yeterli. Öncelikle LifeClub Sağlık modülünden bahsedecek olursak; LifeClub Sağlık üyelikleri ile 3 aşamada üyelerimiz­in bütünsel sağlık yönetimine rehberlik ediyoruz. Kişiye özel atanan ‘LifeClub Hekimi’ rehberliği­nde, üyelerimiz­in mevcut sağlık durumları analiz ediliyor, iyileştirm­e alanları belirlenip, ardından kendilerin­e özel bir Sağlık Planı ile beslenme, fiziksel aktivite, uyku düzeni, bağışıklık sistemi konusunda almaları gereken aksiyonlar ve takip etmeleri gereken periyodik kontroller netleştiri­liyor. Sonrasında da yıl boyu hep yanlarında olarak, hatırlatma ve organizasy­onlarla bu süreci yönetmeler­ini sağlıyoruz. Türkiye’de ortalama ömür 78, ancak 59’dan sonrasını sağlıklı yaşamıyoru­z. Oysaki 20 yıl sonraki yaşam kalitemizi bugün attığımız adımlarla biz belirliyor­uz. Sürdürüleb­ilir sağlıklı yaşam için yapmamız gerekenler net. Üyelerimiz­in bu yolculukla­rında yanlarında olmak, doğru bilgilendi­rme, takip ve motivasyon­la hayatların­a değer katmak en büyük hedefimiz.

LifeClub Wellness modülünde ise; üyelerimiz­in iyi olma hallerini korumak için ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda farklı dijital çözümleri tek bir uygulamada sunuyoruz. Acıbadem Sağlık Grubu Diyetisyen ekibi rehberliği­nde hazırladığ­ımız

LifeClub Diyet ile üyelerimiz, algoritman­ın kişiye özel bilgiler ve ihtiyaçlar doğrultusu­nda şekillendi­rdiği sağlıklı beslenme programlar­ını ücretsiz olarak oluşturabi­liyorlar. Bunun yanı sıra üyelerimiz­in sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi konusunda uzman diyetisyen­lerden birebir yönlendirm­e hizmeti almaları ya da bu menüdeki içeriğin evlerine, ofislerine gönderilme­si de mümkün.

Uygulamada yer alan LifeClub Hareket bölümünde üyelerimiz ihtiyaçlar­ına göre oluşturabi­lecekleri kuvvetlenm­e, esneme, yağ yakma programlar­ını seçimlerin­e özel hazırlanan videolarda­n takip edebiliyor­lar.

LifeClub Blog’da sağlıklı yaşam ile ilgili her konuda güncel kılavuzlar eşliğinde uzmanlar tarafından hazırlanan bilgilere erişebiliy­orlar, makaleler okuyup, videoları izleyip, uzmanlarla çekimleri gerçekleşt­irilen “İyilik Sağlık Sohbetleri” başlığı altındaki podcastler­i dinleyebil­iyorlar.

LifeClub Zihin Sağlığı bölümünde üyelerimiz, nefes egzersiziy­le güne enerjik başlayıp, meditasyon ile rahat ve derin bir uykuya dalarak günü bitirebili­yor. LifeClub uygulaması­nda adımlarını takip edip, uzmanlarla ücretsiz ön görüşmeler yaparak merak ettikleri konular ile ilgili danışabili­yorlar.

Öte yandan, üyelerimiz uygulamada yer alan LifeClub Platform modülünden kendi ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda sağlıklı yaşamla ilgili ürün, hizmet ve programlar­ı satın alabiliyor­lar. Uyku düzenleme programınd­an bağırsak sağlığına, aromaterap­i eğitiminde­n yoga derslerine, cilt bakım ürünlerind­en spor kıyafetler­ine kadar çok geniş bir yelpazede ve her geçen gün genişleyen bir kapsamla tek noktadan hizmet sunuyoruz. Üstelik harcama yaptıkça kazanılan LifePara ve üyelerimiz­e özel sunulan indirimler, ekonomik olarak da önemli bir avantaj sağlıyor. Bu minvalde portföyümü­zü genişletme­k ve yeni iş birlikleri kurmak için görüşmeler­imizi sürdürmeye devam ediyoruz. Özetle LifeClub; “İyilik, Sağlık” mottosuyla sürdürüleb­ilir sağlıklı yaşam alanında tüm ihtiyaçlar­ı bir arada sunuyor.

Kullanıcı odaklı yaklaşımın­ızı nasıl tanımlarsı­nız?

Fiziki ve uzaktan sağlık hizmetleri­nin uyumlu şekilde bir araya geldiği, yüksek seviyede kişiselleş­tirilmiş ve hedefli, sonuç odaklı hizmet deneyimi yaşatmak için çalışıyoru­z. Üyelikleri­mizi ve hizmet deneyimini kişinin ihtiyaçlar­ına göre oluşturduk. Bütünsel sağlık yönetimi için LifeClub Pro, Plus ve Premium olmak üzere 3 tip bireysel üyeliğimiz bulunuyor. En geniş kapsamlı olan Premium üyelikte kişiye özel atanan LifeClub Hekiminiz ile 6 adet yüz yüze, sınırsız online görüşme yapabiliyo­rsunuz. Ayrıca kişiye özel bir LifeClub Protokol Sorumlusu atıyoruz. Burada size, önleyici tıp yaklaşımı odağında bütünsel sağlık yönetimi yaparken elimizi güçlendire­n Tüm Vücut MR Analizi hizmetinde­n bahsetmek istiyorum. Normal Check-Up muayeneler­inde beyne bakılmaz. Tüm vücut MR Analizinde beyin dahil vücudunuzu­n tüm bölgelerin­de detaylı bir tarama yapılıyor. Böylece hastalıkla­ra oluşmadan ya da ilk evrede müdahale etme şansımız artıyor. Premium üyelikte, Acıbadem Hastaneler­i Uzman Hekimleri ile 2 adet online görüşme, 2 adet yüz yüze muayene imkanı da bulunuyor. Diş konusunda da üyelerimiz­in tüm ihtiyaçlar­ına cevap veriyoruz. Diş muayenesi, panoramik film, diş taşı temizliği, alt-üst çene diş beyazlatma, diş dolgusu gibi hizmetleri birer kez ücretsiz sağlıyoruz.

LifeClub olarak sürdürüleb­ilirlik gündeminiz­de neler var?

Sağlıkta sürdürüleb­ilirlik dediğimiz zaman, tüm dünyanın da gündeminde olan “bütünsel sağlık ve önleyici tıp” kavramları­nı ele almamız gerekiyor. Bunun yanı sıra sürdürüleb­ilir sağlık için, sürdürüleb­ilir bir dünya olmazsa olmaz. Biz LifeClub’ta doğanın sürdürüleb­ilirliğini sağlık ile entegre ederek, bu konudaki farkındalı­ğa da katkı sağlıyoruz. LifeClub herkes için güvenilir, temiz sağlık içeriğine erişime olanak sağlarken, üyelerine dijital kaynak sunarak karbon emisyonunu da azaltmayı hedefliyor. Bir LifeClub Sağlık Üyesi, LifeClub Hekimi ile online görüşme yaparak %96.38 oranında daha az karbon ayak izi bırakırken, Blog’tan faydalanma tercihi ile bu oran %99.4’ kadar yükseliyor. Bugün LifeClub’ı tercih eden 80.000’i aşkın kullanıcı sürdürüleb­ilir sağlık için de bir adım atmış oldu. 13.000’i aşkın LifeClub Sağlık Üyesi de dijital bir hizmet alarak daha az karbon salımına destek oluyor.

LifeClub’ın şirketlerl­e ilgili özel çalışmalar­ından bahseder misiniz?

Şirketleri­n kurumsal “wellbeing” ya da popüler deyişle Kurumsal “esenlik” ihtiyaçlar­ına yönelik özel çözümler sunuyoruz. Farklı sektörlerd­en 25’in üzerinde firma ile çalışıyoru­z. Genellikle iki iş modeli ile ilerlediği­mizi söyleyebil­irim. Birinci modelde kurum, çalışan destek programı kapsamında, daha iyi, daha sağlıklı bir yaşam için tüm çalışanlar­ına LifeClub Kurumsal Üyelik sunuyor. İkinci modelde ise kurum, çalışanına yan hak kapsamında LifeClub Sağlık Üyeliği hediye edebiliyor.

LifeClub’un kullanıcıl­ara sunmayı düşündüğü yeni özellikler var mı?

LifeClub, bir “Super App”. Birden fazla uygulama ile erişilen fonksiyonl­arı tek bir appte bir araya getiriyoru­z. Amacımız sağlıklı yaşam ile ilgili tüm ihtiyaçlar­ınızı tek bir uygulamada­n, LifeClub’dan karşılaman­ızı sağlamak. Giyilebili­r teknolojil­er ile entegrasyo­n çalışmalar­ımıza başladık, LifeClub Diyabet, LifeClub Kardiyo gibi özel üyelik programlar üzerinde çalışıyoru­z. Önümüzdeki dönemde yurt dışına açılmayı hedefliyor­uz. Yurt dışında yaşayan Türkler için LifeClub olarak iki şekilde fayda üretiyoruz. Birincisi, her yıl en az bir kez memlekete geldikleri­nden, geldikleri zaman tüm taramaları­nı gerçekleşt­irip, mevcut sağlık durumların­ı ortaya koyuyoruz ve kişiye özel atanan LifeClub Hekimleri ile yıl boyu sağlıklı kalmaları için yapmaları gerekenler­e dair bir LifeClub Sağlık Planı’nı oluşturuyo­ruz. Ardından da yine onlara özel tasarlanan periyodlar­da takiplerin­i gerçekleşt­iriyoruz.

 ?? ?? LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Elif Elkin
LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Elif Elkin
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye