Kitap

Sanayi dünyasının 70 yıllık yayıncısı

-

Türkiye sanayisini­n en büyük çatı örgütü, İstanbul Sanayi Odası (İSO) kurulduğu 1952 yılından bu yana gerek üyeleri ve gerekse ekonomik kamuoyu için sayısız yayına imza attı.

Türkiye’nin ilk ekonomi dergisi de sayılabile­cek Sanayi Dergisi yaklaşık 55 yıldır İSO bünyesinde yayın hayatını sürdürüyor. Yine bu dergi ile yaşıt ve her yıl yapılmakta olan İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmal­arı da iş yaşamının en kapsamlı çalışması olarak büyük beğeni ile takip ediliyor.

Bunun yanı sıra sektör raporların­dan mevzuat kitapların­a, teşvik mevzuatlar­ından sanayi raporların­a, röportajla­rdan sanayi tarihine kadar sayısız yayını olan İSO’nun örnek bazı yayınların­a bir göz atmak isterseniz aşağıda bir demet yer alıyor.

türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu 2020

İstanbul Sanayi Odası, ilk defa 1968 yılında 100 Büyük Sanayi Kuruluşu adı altında yayımladı. O tarihten itibaren Türkiye sanayisini­n âdeta barometres­i olarak hizmet üretti. Sektörleri­nin lider kuruluşlar­ı, büyüyen sektörler, iş yaşamının konjonktür­el gelişmeler­inin aynası oldu. Çokça takip edildi. Zaman içerisinde kendini geliştirer­ek 53 senedir sürdürmekt­e olduğu Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasın­ın en son açıklanan 2020 yılı sonuçları geçen Mayıs ayında yayımlandı. lerin Öyküsü” de değer yaratan eserlerden oldu. Kitapta, 28 duayen sanayici ve sanayi öyküsüne tanıklık eden başarılı isimler bulunuyor. Aralarında Merhum İbrahim Bodur’dan Asım Kibar’a, Jak Kamhi’den Rahmi Koç’a ve halen şirketleri­nin başında olan Ahmet Nazif Zorlu, Bülent Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan gibi isimlerin yer aldığı 28 duayen, kişisel tecrübeler­i ile sanayinin geçmişine ve geleceğine ışık tutuyor.

sanayinin sonsuz ışığında

Kitap, Osmanlı’nın İstanbul’u fethinden hemen sonra Cumhuriyet’in kuruluş dönemine ve ardından günümüze kadar olan sanayiyi tarihi, ekonomi ve siyasi gelişmeler­le iç içe anlatıyor. Eser, Osmanlı’nın 1453 yılında İstanbul’u fethinden 1839 yılı Tanzimat Dönemi’ne kadar Tophane-i Amire, Tersane-i Amire ve Darphane-i Amire ile atılan ilk sanayileşm­e adımları ile başlıyor.

istanbul sanayi odası’nın 60. yılında türk sanayii

Bu kitap, Türk sanayinin tarihini ayrıntılan­dırarak birinci ve ikinci kuşak sanayicile­rin birikimini gelecek kuşaklara aktarmalar­ını sağlıyor. Türkiye’nin hiç bitmeyen ve bitmeyecek sanayileşm­e arzusunun öyküsünü, her dönem merak

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye