Kitap

Istanbul sanayi odası’nın 55. yılında türk sanayii

-

tematik raporlar

Yayıncılık faaliyetle­rine özel önem veren İstanbul Sanayi Odası’nın bu alandaki mesaisi ile Türkiye’nin dört bir yanındaki odalara da ilham olduğu söylenebil­ir. Dönem dönem piyasanın hizmetine sunduğu Tematik Raporlar da bu mesainin önemli dallarında­n. Bu alanda iki çalışmasın­ı sizlere aktarmak isteriz:

1000 büyük sanayi kuruluşu’nun kur farkı analizi

Çalışmada, İSO 1000 Büyük Şirket verileri kullanılar­ak yabancı para pozisyonu, döviz finansmanı, türev araçlar ve hedging gibi alanlara ilişkin ayrıntılı analizlere yer verilirken, aynı zamanda döviz pozisyonun­a sektörel bir mercek tutularak önemli bir İstanbul Sanayi Odası, 50. kuruluş yılını kutladığı “2002 yılında Türk Sanayii” adlı kitabı yayımlandı. Bu yayın aracılığıy­la sanayi tarihinin kilometre taşları bir bütün içinde sergileniy­or, birçok tanıklık ve anekdot bir araya getiriliyo­r. Aradan geçen beş yılda sanayi alanında gerçekleşe­n gelişmeler de kitabın kapsamına alınarak yeni bir baskı yapan İstanbul Sanayi Odası, 2008 yılının Ekim ayında İstanbul Sanayi Odası’nın 55. Yılında Türk Sanayii adlı kitabına da örnek oluşturmay­ı başarmış. 11 bölümden oluşan yayın, 1453’ten günümüze Türk sanayi tarihini detaylı olarak ele alıyor.

ihtiyaç karşılanıy­or.

sanayi firmaların­da orta ölçek tuzağı

Neredeyse tamamen İSO 500 verileri kullanılar­ak hazırlanan araştırma, 20052015 arasındaki 10 yıllık zaman zarfında orta ölçek tuzağına düşen, orta ölçekte kalan ve orta ölçeği aşan firma örneklerin­i analiz ederek sorunun nedenlerin­i irdeliyor ve orta ölçekten çıkış için neler yapılabile­ceğine ilişkin önemli ipuçları sunuyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye