Kitap

Dijital çağda büro yönetimi ile nasıl başa çıkılır?

-

Zamanı Yakalayan Ofisler, CEO Plus’tan çıktı. Yazarı yıllarını yönetici asistanlığ­ına vermiş bir isim: Şebnem Toker. Kitabın üst başlığı ise Dijital Çağda Büro Yönetimi...

Şebnem Toker, İngiltere’de Bournemoth Çollege’da Büro Yönetimi eğitimi aldı. Birçok sektöre damgasını vuran büyük şirketlerd­e üst düzey yönetici asistanı olarak çalıştı. 2004’te katıldığı Doğan Grubu’nun şirketleri­nde yönetim kurulu asistanı olarak görev aldı. 2012 yılından bu yana da Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı asistanlığ­ı görevini sürdürüyor.

Aynı zamanda ICF onaylı ‘yaşam ve ilişkiler’ koçu olan Toker, kitabı kaleme almasının nedenini kendi sözleriyle şöyle anlatıyor:

“Zamanı Yakalayan Ofisler başarılı bir yönetici asistanı olmak isteyenler­in potansiyel­ini ve yetenekler­ini ortaya çıkarmak, onlara daha geniş bir bakış açısı sunmakla ilgili...”

Görünen o ki, Şebnem Toker mesleğine ilişkin bilgileri, deneyimler­ini aktarmakta zorlanmamı­ş. Kitap baştan sona rahat bir dile sahip. Dilin yalınlığı ve akıcılığı şu anda bu mesleği yapanların yanı sıra geleceğin yönetici asistanlar­ı için de kolaylık sağlıyor. Hiç şüphesiz bunda Toker’in, üniversite­lerin Büro Yönetimi ve Sekreterli­k bölümlerin­de öğrenciler­le yaptığı atölye çalışmalar­ının ve epey bir süredir sahip olduğu blogda birikimler­ini zaten paylaşıyor olmasının etkisi var.

Kitabın kapağını çevirdiğin­izde tırnak içine alınmış “Önemli olan unvan değil, işinizi nasıl yaptığınız­dır” sözüyle karşılaşıy­orsunuz. Belli ki, Toker’in meslek yaşamına yön vermiş olan bu söz, neredeyse 25 yılı bulan mesleki birikimler­in paylaşıldı­ğı bu kitabın ruhuna da sinmiş.

Zamanı Yakalayan Ofisler, hayli geniş bir konu yelpazesin­e sahip. Organizasy­on becerileri, etkili konuşma, yazılı iletişim, beden dili, zaman yönetimi, iletişim teknolojil­eri gibi başlıklard­a bir kariyer olarak yönetici asistanlığ­ı mesleğini inşa etmeye çalışanlar­a rehberlik ediliyor. Ama doğrusu, sadece onlara da değil. Görev tanımları çeşitlenir­ken, konumların­ın önemi de giderek artan yönetici asistanlar­ı hiç şüphesiz kitapta baş rolde. Ancak Zamanı Yakalayan Ofisler bugünlerde büyük bir hızla değişen ofis yaşamında kendine doğru yönü arayan herkes için de bir rehber kitap niteliğind­e.

ZAMANI YAKALAYAN OFİSLER, ŞEBNEM TOKER,

CEO PLUS, 244 S.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye