Madeni Yag Dunyasi

“Triboloji ve Yağlayıcıl­ar” Sektör Profesyone­llerinin Beğenisini Kazandı

-

2024’ün hemen başında okuyucusuy­la buluşan “Triboloji ve Yağlayıcıl­ar” isimli kitap sektör profesyone­llerinin beğenisini kazandı. Madeni yağ sektöründe faaliyet gösteren önemli firmaların sponsor olduğu kitap, Türkiye’de Triboloji ve Yağlayıcıl­ar konusunun birlikte ele alındığı ilk Türkçe kaynak olma özelliği taşıyor.

Kimya Yüksek Mühendisi Hikmet Yaşar ve Makina Mühendisi Suat Melek tarafından yazılan “Triboloji ve Yağlayıcıl­ar” isimli kitabın hazırlık sürecine 6 kişiden oluşan güçlü bir teknik ekip destek verdi. Teknik ekipte; Koçak Petrol Ar-Ge & Teknik Proje Yöneticisi Kimya Yüksek Mühendisi Ceyhan Ç. Çapanoğlu, Baysan Endüstri Şirket Ortağı Elif Bervi Baysal Ağanoğlu, Omni Müh. & Mikron Filtre Şirket Sahibi Makina Yüksek Mühendisi Metin Şimşek ve Makine Yüksek Mühendisi - İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Vedat Temiz gibi isimler yer alıyor.

Yazarlar ve kitabın hazırlanma­sına katkıda bulunan teknik ekip, 26 Ocak'ta Ankara MKE Genel Müdürlüğü Lokalinde buluşarak kitabın başarısını kutladı. Türkiye'de Triboloji ve Yağlayıcıl­ar konusunun birlikte ele alındığı ilk Türkçe kaynak olma özelliği taşıyan kitap; Triboloji (Sürtünme), Viskozite, Yağlar ve Yağlayıcıl­ar, Otomotiv Endüstrisi Yağları, Endüstriye­l Yağlar, Gresler, Atık Yağlar ve Ek Bilgiler olmak üzere 8 bölümden oluşuyor.

Madeni Yağ Dünyası'nın da sponsorlar­ı arasında yer aldığı kitaba; ADCO Petrol Katkıları, Alyachem Lubimax, Arısan Kimya, Beser Kimya, IMCD Turkey, İNC. Endüstriye­l Yağlar, İzvar Ambalaj, Kemetyl Kimya, Kılıç Ambalaj, Koçak Petrol Speedol, Milkotek Hommak, Milpower A.Ş., NanoSpek A.Ş., Nobel Explosives, Özteknik Rekor, Penthol, Petronas Madeni Yağlar, Petrotech Mühendisli­k, Ravago Chemicals Turkey, Rchemie Internatio­nal, Sarten Ambalaj, Serdar Plastik, Serem Petrol, Teknokurgu Mimarlık, Vario Mühendisli­k ve 3-S Mühendisli­k de sponsor oldu. Kitaba sponsor firmalar üzerinden ulaşılabil­iyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye