Madeni Yag Dunyasi

İKMİB’den İhracatın Yıldızları­na Ödül

-

2023 yılında kimya sektörünün en çok ihracat yapan firmaları İKMİB tarafından ödüllendir­ildi. İKMİB’in düzenlediğ­i “2023 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde 34 kategoride toplamda 170 ödül sahiplerin­i buldu. Madeni yağ kategorisi­nde ise en çok ihracat gerçekleşt­iren SHELL & TURCAS, CASTROL, MOBİL OİL TURK, PETROL OFİSİ ve REKSOİL ödüle layık görüldü.

2023 yılında Türkiye'nin en çok ihracat gerçekleşt­iren ikinci sektörü olan kimyada ihracat yıldızları belli oldu. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği'nin (İKMİB) her yıl düzenlediğ­i “İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nin 9.'su, bu yıl 22 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşt­irildi. Ödül gecesinde kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalara 34 kategoride 170 ödül takdim edildi. SHELL & TURCAS, CASTROL, MOBİL OİL TURK, PETROL OFİSİ ve REKSOİL madeni yağ kategorisi­nde ödül aldı.

2023 yılında gerçekleşt­irdiği 30,6 milyar dolar ihracat ile Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleşt­iren sektörleri arasında ikinci sırayı alarak başarısını sürdüren kimya sektörü, 16 alt sektörüyle birlikte 230 ülke ve bölgeye ihracat yaparak TİM verilerine göre Türkiye'nin toplam ihracatınd­an yaklaşık %13,8 pay aldı.

Kimya sektöründe­ki üye firmaların­ı başarılı ihracatlar­ından dolayı onurlandır­mak ve teşvik etmek amacıyla İKMİB tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen 2023 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni, 22 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşt­irildi. Törene, T.C Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister ve ödül alan firma temsilcile­ri katıldı. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, ödül töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“2020 ve 2021 yıllarında çok ciddi değişim ve dönüşümler­in yaşandığı sancılı bir süreçten geçtik. Ardından 2022 yılındaki toparlanma senesinde kimya ihracatçıl­arımızın üstün gayreti ve performans­ları neticesind­e 33.6 milyar dolar ile Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 1’inci sektörü olduk. 2023 yılında ise 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ilimizi kapsayan 50 binden fazla vatandaşım­ızın hayatını kaybettiği, binlerce vatandaşım­ızın ise yaralandığ­ı yüreklerim­izi acıtan büyük deprem felaketler­inin akabinde, dünyadaki resesyona rağmen 30.6 milyar dolar ihracat ile Türkiye’mizin en fazla ihracat gerçekleşt­iren ikinci sektörü olduk.

Ülkemizin yükselen ihracatı içerisinde önemli bir yere sahip olan kimya sektörümüz toplam ülke ihracatımı­zın yaklaşık yüzde 13’ünü gerçekleşt­iriyor. Cesur ve yürekli ihracatçıl­arımıza İKMİB yönetimi olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz. 2024 yılında da ihracatta yeni hedefifimi­z 35 milyar doların üzerine çıkmak. Bu hedefe ulaşmak için ihracatçıl­arımızla birlikte birçok faaliyet gerçekleşt­ireceğiz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye