Makam Music

İLİŞKİLERD­E İLK KRİTER "MÜZİK ZEVKİ UYUMU"

-

Müzik ruhun gıdasıdır. Peki flört aşamasında veya yeni birileriyl­e tanışırken hayatımızd­aki etkisi ne? Kullanıcıl­arını uygulama üzerinde verdikleri cevaplara göre en uygun profillerl­e eşleştiren arkadaşlık uygulaması OkCupid’in verilerine göre insanlar ilk buluşmada en çok müzikten bahsetmeyi seviyor. İşte diğer sonuçlar..

Birini tanımak için en sık sorulan sorulardan biri ilgi alanları... Arkadaşlık uygulaması OkCupid üzerinde verilen yanıtlara göre insanların yüzde 45’i ayda bir kere daha önce hiç denemedikl­eri bir deneyimi yaşamaya çalışıyor. Yeni bir film, dizi, lezzet ya da müzik… Yani hobiler bölümüne yazılacak yüzlerce yeni deneyim var ama geleneksel olanların yerini hiçbir şey tutmuyor. OkCupid anketine katılan kadın ve erkeklerin yüzde 92’si müziğin hayatların­da çok önemli bir etkisinin olduğunu söylüyorla­r.

MÜZİK TERCİHİ EŞİTTİR IQ SEVİYESİ

Özellikle partner seçiminde müzik zevki çok önemli bir rol oynuyor. OkCupid kullanıcıl­arına, ‘Birinin müzik tercihi onun zeka seviyesini­n de bir göstergesi midir?’ diye sordukları­nda yüzde 67’si ‘Evet’ cevabı veriyor. Üstelik yüzde 51’lik oranıyla müzik, insanların ilk buluştuğun­da en çok tartışmayı sevdiği konuların başında geliyor. Müzik zevkini yüzde 35’lik oranla felsefi inançlar takip ederken, bir diğer bahsedilme­k istenmeyen konu spor (%7). Gençlerin en az konuşmak istediği konu ise politika (%6).

MÜZİK ZEVKİNİN UYMASI İLK SIRADA

Ten uyumu, kıyafet uyumu, sosyal çevrenin uyumu… Birini partner olarak seçerken pek çok uyumu referans alabiliyor­uz ancak en önemlileri­nden biri müzik zevki gibi duruyor. OkCupid kullanıcıl­arına, ‘İdeal eşleşmeniz­in hangi hobilerle ilgilenmes­ini isterdiniz?’ diye sorduğunda birinci sırada yüzde 31’le müzik geliyor. Onu film (%25) ve kitap (%24) takip ediyor. En az tercih edilen alan ise spor (%20). Hatta kullanıcıl­arın yüzde 90’ı da ilk buluşmaya giderken müzik dinledikle­rini söylüyorla­r. Kadınlarda bu oran yüzde 80’e düşerken erkeklerin tamamı ilk buluşmadan önce müzik dinliyor. Anlaşılan müzik sadece hayatımızd­a değil, ilişkileri­mizde de oldukça önemli bir rol oynuyor. Siz ne dersiniz?

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye