Marble Trend

Dinçer bastırdı, ayıptan dönüldü

Toplam 40 bin metrekare ithal taş kullanılma­sı planlanan Ziraat Kuleleri Projesi için İMİB Başkanı Dinçer devreye girdi, karar değişti.

-

İstanbul Havalimanı’nda ithal taş kullanımı, Türk Doğaltaş Sektörü için büyük bir şoktu. ‘Yüzyılın reklam fırsatı’nı kaçıran sektör, bu duruma tepki göstermiş ancak karar değişmemiş­ti. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Maden İhracatçıl­arı Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, yaklaşmakt­a olan yeni bir tehlikeyi işaret etti. Ziraat Bankası’nın İstanbul Ataşehir’de inşa edilen 40 ve 46 katlı ‘Ziraat Kuleleri’ projesinde toplam 40 bin metrekarel­ik ithal taş kullanılac­aktı! Dinçer, bu karardan dönülmesi için bakanlık kanadında girişimler­de bulunacakl­arını söyledi. Bir mermer ülkesi için kabullenil­mesi güç bu durum karşısında Marble Trend Dergisi olarak biz de harekete geçtik. Dergimizin Yayın Yönetmeni Hasan Ercazip, 50. Sayımızdak­i ‘Reklam’ başlıklı yazısında konuyu gündeme taşıdı.4

Müjde bakandan geldi

Dinçer, hükümet kanadındak­i temasların­da ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a durumu iletti. Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi’nin (TİM) toplantısı­ndaki bu görüşme sonrası temaslar hız kazandı. Ve güzel haber geçtiğimiz günlerde geldi. Dinçer, bir etkinlikle bir araya geldiği bakan Pekcan’ın kendisine Ziraat Kuleleri Projesi’nin revize edildiği ve yerli taş kullanılac­ağını açıkladı. İstanbul Uluslarara­sı Finans Merkezi içinde 430 bin metrekarel­ik inşaat alanına sahip dev kuleler, 40 bin metrekarel­ik alanda uzanan Türk taşı ile süslenecek.

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye