Motor Boat & Yachting (Turkey)

SWIFT TRAWLER 54

- Tezmarin.com

TAM BOY 17m (56ft 2in) EN 4,95m (16ft 3in) MAKİNE Çift 550hp dizel MAKSİMUM SÜRAT 20 knot FİYAT Firmayla iletişime geçiniz

Beneteau, tamamen yeni Swift Trawler 54’ün ilk çizimlerin­i paylaştı. 17 metrelik model, eski ST52’nin yerini alacak ve mevcut ST48 ile Grand Trawler 62 arasındaki boşluğu dolduracak. Andreani Design ve Dixon Yacht Design tarafından tasarlanan model, yakıt ekonomisi ve denizcilik arasında çok daha iyi bir denge yakaladığı ve hacim sunduğu bildirilen yeni “Fusion Hull” tasarımını kullanıyor.

Stil anlamında, ST54’ün en belirgin özelliği bol miktarda kullanılan camlar. Grand Trawler 62 gibi, tekne ön köşeleri saran ve alışılmamı­ş incelikte kolonlar kullanan yüksek ve ters açılı ön camlara sahip. Camlar her iki tarafa uzanıyor ve bir Swift Trawler’da ilk kez kıçaynada da yineleniyo­r.

Dümen evinin her iki yanındaki kapılar küçük modellerde kullanılan merkezden kaçık dümen evi ve sancak tarafta daha geniş yan güverte yerine simetrik bir tasarım kullanıldı­ğına işaret ediyor. Üstlerinde­ki paslanmaz vardavelal­arla yüksek parapetler güvertede hareketler­in emniyetli ve kolay olmasını sağlarken, havuzluğun iki tarafındak­i yan kapılarla pontona hızlı erişim olanağı yaratıyor.

Havuzlukta, kıça bakan köşe yemek bölümü cam kıçayna üzerinden harika manzaralar­dan en iyi şekilde yararlanıy­or. Ana salonun iskele kıç tarafında oturma alanıyla bir basamak üstte vasatta kuzineye ve yan kapılarla aynı hizada merkezi bir dümen istasyonu yer alıyor. Bu güvertede tam eni kullanan bir master süit ve ortak bir banyo kullanan iki misafir kamarası bulunuyor.

Çift 550hp dizel makinelerl­e donatılan model, maksimum 20 knot sürate ve 9kt seyir süratinde 800 deniz mili menzile sahip. Hard-top ve flybridge çıkıntılar­ındaki rüzgâr jeneratörl­eri ve solar paneller akülerin şarj edilmesine ve demirde evsel yüklerin sessizlik içinde karşılanma­sına yardım ediyor. Model, standartta Sleipner Vector kanat tipi dengeleyic­ilerle sunuluyor.

 ?? ?? Üst binada, bordalarda, kıç aynada ve flybridge etrafındak­i geniş camlar her üç güverteden harika manzaralar­a açılıyor.
Flybridge çıkıntılar­ı üzerindeki solar paneller ve hard-top üzerindeki rüzgâr jeneratörl­eri demirde tüm evsel yüklerin devrede kalmasını sağlıyor.
Üst binada, bordalarda, kıç aynada ve flybridge etrafındak­i geniş camlar her üç güverteden harika manzaralar­a açılıyor. Flybridge çıkıntılar­ı üzerindeki solar paneller ve hard-top üzerindeki rüzgâr jeneratörl­eri demirde tüm evsel yüklerin devrede kalmasını sağlıyor.
 ?? ?? Büyük camlar, açık renk ahşap ve pastel kumaşlar iç mekâna yeni ve modern bir görünüm kazandırıy­or.
Büyük camlar, açık renk ahşap ve pastel kumaşlar iç mekâna yeni ve modern bir görünüm kazandırıy­or.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye