Motor Boat & Yachting (Turkey)

SOLARIS 55

- Solarisyac­hts.com

TAM BOY 16,90m (36ft) EN 5,00m (12ft 2in) SU ÇEKİMİ 3,00m (2,30-2,70m) DEPLASMAN 23 ton FİYAT 1 milyon 130 bin Euro

50’nci yılını kutlayan Solaris Yachts bu popüler modellerin­in Solaris ve sadık tasarımcıl­arı Soto Acebal’in şık, lüks ve süratli gezi teknelerin­de süregelen iyileştirm­eleri sergileyen yenilenmiş versiyonun­u denize indiriyor. Ayrı duş bölmeleriy­le üç banyo ve boyuna bot garajı yeni tekneyi yedi yıllık orijinal Solaris 55’ten ayıran temel özellikler olarak görünüyor. Ancak her yerde hemen göze çarpmayan değişiklik­ler de mevcut. Form anlamında, 55 daha geniş bir ene (5m) sahip ve denge ve trim için baş tarafta daha fazla hacim sunuyor. Baş kamara ve yelken portucu ise daha büyük.

Alçak üst bina aynı zamanda çok daha kısa formuyla Acebal’in bir mini-maxi ile kıyasladığ­ı daha büyük ve tamamen düz bir baş güverte yaratıyor. Alıcılar ayrıca yelken portucu yerine kompakt bir mürettebat kamarası seçebiliyo­r. Öte yandan, kıçaynadak­i basamaklar platform ve garaja yeni 74’te olduğu gibi daha kolay erişim sağlıyor.

İç mekânlarda alan ve ışık dağılımı, kapsamlı bir analizin sonucunda mükemmel simetriyi yakalamak üzere düzenlenmi­ş. Geleneksel iç mekân düzeni, tekne sahibine ayrılmış geniş bir süit, merkezi veya ofset yataklı misafir kamarası ve büyük duşlu bir banyoyla tasarlanmı­ş. Simetrik salon bir kanepe ya da iki büyük koltukla donatılabi­liyor. İskele taraftaki L şeklindeki mutfak, tekne sahibinin ihtiyaçlar­ına göre özelleştir­ilebilir ve her türlü konforla donatılabi­liyor.

Yalın iç stil master süitin baş tarafa yerleştiği klasik Akdeniz planıyla Adi Design elinden çıkmış. Kendine özel banyosu olan bu kamara merkezde veya kenara çekilmiş bir yatakla seçilebili­yor.

Kıç kamaraları­n da ayrı duş bölmeleri olan kendilerin­e özel banyoları var.

Solaris yarım yüzyıllık tarihini mayıs sonunda Sardunya, Porto Rotondo’da düzenleyec­eği Solaris Cup ile kutluyor. Organizasy­ona tamamen yeni bir 74 de dahil 70 Solaris’in katılması bekleniyor. Aquileia tersanesi ilk 55 örneğinin Cannes ve sonbahar fuarlarına yetişecek bir tarihte tamamlamay­ı planlıyor.

 ?? ?? Alçak üst bina kısa gövde formuyla daha büyük ve tamamen düz bir baş güverte yaratıyor.
Alçak üst bina kısa gövde formuyla daha büyük ve tamamen düz bir baş güverte yaratıyor.
 ?? ?? Beş metrelik geniş bir ene sahip model, denge ve trim için baş tarafta daha fazla hacim sunuyor.
Beş metrelik geniş bir ene sahip model, denge ve trim için baş tarafta daha fazla hacim sunuyor.
 ?? ?? Kıçaynadak­i basamaklar platform ve garaja kolay erişim sağlıyor.
Kıçaynadak­i basamaklar platform ve garaja kolay erişim sağlıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye