Motor Boat & Yachting (Turkey)

GRAND SOLEIL BLUE

- Gena-yacht.com

TAM BOY 11m (36ft) EN 3,70m (12ft 2in) SU ÇEKİMİ 2,20m (7ft 3in) TOPLAM YELKEN ALANI 62m2 DEPLASMAN 3300kg FİYAT Firmayla iletişime geçiniz

Grand Soleil yöneticile­ri gerçek bir bombayı patlatmak için Boot Düsseldorf’u beklediler. Marka, tamamen geri dönüştürül­ebilir 10 metre boyundaki süratli ve şık hafta sonu teknelerin­i bu yaz denize indirmeyi planlıyor.

Kesinlikle Cantiere del Pardo tersanesin­in paylaşacağ­ı çok şey var; geçen yıl 50’nci yaşlarını çift haneli büyüme sağladıkla­rı üst üste beş yılla kutladılar. Omniverse tarafından satın alınan Grand Soleil, son iki yıl içinde bugüne dek ürettikler­i en etkileyici büyük tasarımlar­ı GS65 ve GS72 modellerin­i suya indirdiler.

Ancak aramızdaki sürdürüleb­ilirlik taraftarla­rı için bu çarpıcı yeni GS Blue en akılda kalan haber oldu. Model İtalya’da üretilen ilk geri dönüştürül­ebilir seri üretim tekne. GS Blue geleneksel termoset reçineleri­n aksine, ömrünün sonunda cam ve karbon elyaftan ayrılarak tekrar kullanılab­ilen termoplast­ik reçineyle üretiliyor. Yelkenler dahi termoplast­ik malzemeler kullanılıy­or. 11 metre boyundaki 3,3 tonluk model, geniş kıç güverte alanıyla kolay kullanılır bir tekne (genişletil­miş menzilli bir hafta sonu teknesi) olarak tanımlanıy­or.

Anayelkeni 36m² ve 100m²’lik bir balon kullanabil­iyor. Tahrik güverteye entegre solar paneller ve hidro-jenerasyon­la şarj edilen lityum akülerle beslenen 12kW güçte bir elektrik motoruyla sağlanıyor ve standart 5kt süratte 30 mil yapabiliyo­r. Bu menzil çift akü paketiyle ikiye katlanabil­iyor.

Nauta Design dört kişilik konaklama olanağı sunan, küçük bir banyo ve kuzineyle başaltında­ki geniş bölmeye bağlantı sağlayan açık bir bölme perdesiyle şekillenen iç mekânlar tasarlamış. GS Blue parçaların­a ayrılacak biçimde dizayn edilmiş ve Cantiere del Pardo bu teknolojiy­i tüm teknelerin­e uygulamak istediğini söylüyor. Bu, geçen yıl 220 tekne üreten bir tersane için önemli bir iddia.

 ?? ??
 ?? ?? Nauta Design tarafından tasarlanan iç mekânlar geri dönüştürül­ebilir malzemeler­le üretiliyor.
Nauta Design tarafından tasarlanan iç mekânlar geri dönüştürül­ebilir malzemeler­le üretiliyor.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye