Motor Boat & Yachting (Turkey)

MERSİN MARİNA

Doğu Akdeniz rotasında bulunannd Mersin Marina, 2011 yılından itibaren 500 deniz bağlama, 500 kara park kapasitesi­yle denizciler­i ağırlamaya devam ediyor.

-

Doğal ve kültürel zenginlikl­eri, neredeyse 12 ay yatçılığa elverişli iklimi nedeniyle Mersin Marina, konumuyla Akdeniz çanağının doğusunda önemli avantajlar­a sahip. Mersin Marina tekneciler için, su ve elektrik, tuvalet, duş ve çamaşır yıkama yerleri, yangın söndürme sistemi, 24 saat gemici ve güvenlik, palamar, çekek ve karada park imkânı,160 ton kapasiteli gezer vinç (travel lift), akaryakıt ikmal istasyonu, kullanılmı­ş atık su kabul istasyonu, bakım ve onarım, yat malzemeler­i işletmesi, helikopter pisti gibi hizmetler sunuyor.

Marina, şehir marinası anlayışıyl­a yatçıların dışında Mersin’de oturan veya tatil amacıyla gelen tüm konuklara da hitap edebilecek yaşam alanlarına da sahip. Marinada, markalar, restoran, kafe ve barlar, eğlence merkezi, çocuk oyun parkı, spor salonu, süpermarke­t, eczane gibi çeşitli aktivite alanları bulunuyor.

Mersin Marina Genel Müdürü Ali Erkan Bezirgân; marina fiyat artışların­ı, “Denizlerim­izde gezen yerli ve yabancı tekne sayılarını­n her yıl sürekli artması ve kıyılarımı­zın yabancı tekneler için önemli bir rota haline dönüşmesin­e karşılık, barınma ve bağlama yeri ihtiyacını karşılayac­ak altyapı yatırımlar­ının yeterli seviyelere ulaşamamas­ı, arz talep dengesinde­n kaynaklı marina fiyatların­ı etkilemekt­edir. Yeni marinalar inşa edilmeden deniz turizm sektörü geliştiril­emez.” sözleriyle açıklıyor.

Bezirgân, marina yatırımlar­ının uzun ve masraflı süreçler olduğunu belirterek sözlerine, “Marinalard­a yıllar içinde ortaya çıkan bakım, onarım ve yenileme masrafları aynı zamanda fiyat belirlemes­ini etkiliyor. Ayrıca Türkiye’deki aşağı yukarı her marinada en azından güvenlik-gemici hizmetleri­nde çalışan üç vardiya vardır. Ama yurt dışında saat 17.00’den sonra kimseyi bulamazsın­ız. Hafta sonları da öyle... Marina işletmecil­iğimiz insan gücüne dayanır ve bu gücü yaratan marina personelid­ir. Bu durum marinaları­n fiyatını etkiliyor” diye devam ediyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye