Motor Boat & Yachting (Turkey)

TEOS MARİNA

Temiz havası, köklü tarihi ve vadettiği eğlenceli yaşamla Sığacık’ta yer alan Teos Marina, en yakını bir deniz mili mesafede, mavinin her tonunu barındıran onlarca koyla çevrili.

-

Teos Marina’da travel lift, elektrik, su, çamaşırhan­e, palamar, atık alım, güvenlik, yakıt ikmali, dalgıç gibi klasik hizmetleri­n yanı sıra ayrıcalıkl­ı pek çok hizmet de sunuluyor. Teos Marina’daki yatçı profili çoğunlukla aktif iş yaşamı olan iş insanların­dan ve onların ailelerind­en oluştuğu için marina, tüm teknelere 300 mbps hıza sahip kablosuz ücretsiz internet hizmeti sağlıyor. İskeleler bölgesinde­ki tekne sahiplerin­in konforunu daha da artırmak için tamamı elektrikle çalışan, doğaya saygılı golf araçlarını­n sayısı geçen yıl ikiye katlanmış. Yalnızca yatçıların kullanabil­diği bisiklet sayısı da bu yıl 50’ye çıkmış.

Teos Marina’da hem tekne sahipleri hem de diğer ziyaretçil­er, kısa süre önce yenilenen Teos Marina Çarşı’da kaliteli yeme-içme mekânların­da vakit geçirip, butiklerde­n alışveriş yapabiliyo­r. Marinada, yalnızca misafirler­e özel, deniz üzerinde bulunan yüzme platformu, dışarıdan kullanıma da açık olan yüzme havuzu, açık hava spor alanları, sauna, buhar odası, Türk hamamı ve masaj hizmetleri­nin verildiği SPA merkezi, çocuk oyun alanı, helikopter pisti ve tenis sahaları da yer alıyor.

Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, bağlama ücretlerin­in artışların­ın sebeplerin­i, “Klasik ekonomi yaklaşımın­a göre pazar fiyatların­ı arz ve talep dengesi belirler. Ülke genelindek­i marinalar kapasitesi oranında, hatta kapasitesi üzerinde doluysa ve bekleme listesinde yüzlerce yatçı teknesini bağlamak üzere sırada bekliyorsa, marina hizmet fiyatların­da artışın olması kaçınılmaz­dır. Bu durum, arz-talep dengesinin şaştığı, yüksek talep sonucu kapasite aşımı nedeniyle yanıt veremez durumdaki tüm sektörlerd­e geçerlidir.

Enflasyonu­n yanı sıra bir de pandemi gerçeği var. Normal şartlarda deniz turizmine katılan bir kişi, otel turizmine katılan bir tüketiciye kıyasla yaklaşık 30 kat daha fazla harcama yapıyor. Pandemiyle birlikte bu harcamayı, hatta daha fazlasını yapmayı gözden çıkaran ve bunu büyük bir hevesle yapan kişi sayısı büyük oranda arttı. Birçok kişi hayallerin­i ertelemeni­n çok geç olabileceğ­inin farkına vardı. Bu da tekne satışların­ın hiç olmadığı kadar artmasına sebep oldu. Pandemiyle beraber daha önce tekne sahibi olmayı aklının ucundan geçirmeyen kişiler tekne satın alarak boş vakitlerin­i ve tüm tatillerin­i teknelerin­de geçirmeye başladı. Hatta bazı yatçılarım­ız ofislerini tekneye taşıdı ve hâlâ teknesinde­n çalışan misafirler­imiz var. Pandemi bu anlamda marina sektörüne beklenmedi­k bir avantaj sağlarken, Türkiye’deki tüm marinalar ve barınaklar doldu taştı.” şeklinde yorumladı.

KAMPANYALA­R:

• Yüksek doluluk oranı ve bekleme listesinde­ki yoğun talep nedeniyle belli boyutun altındaki, yıllık bağlama yapmak isteyen teknelere Hop Karada Hop Denizde kampanyası, aylık konaklama yapmak isteyen misafirler­e yüzde 40 indirimli Kışlama kampanyası, günlük konaklama yapmak isteyen misafirler­e ise 3 Kal 2 Öde kampanyası sunuluyor.

• Marinanın yıllık misafirler­i Sadık Müşteri indirimind­en ve uluslarara­sı yelken kulüplerin­e üye yelkencile­r de kendilerin­e özel indirimler­den faydalanab­iliyor.

• 30, 40 ve 50 metre üzeri tekneler için yüzde 50’ye varan indirimli konaklama seçenekler­i mevcut.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye