Nasil Bir Ekonomi (NBE)

2019’da 13 büyükşehir­i alacağız

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, “Önümüzdeki seçimlerde, yani 2019’da sadece 6 büyükşehir­i değil, İstanbul’u, Ankara’yı, Bursa’yı, Balıkesir’i, Antalya’yı, Mersin’i, Adana’yı alacağız” dedi. Kılıçdaroğ­lu, Bilkent Otel’de düzenlenen, CHP Belediye Başkanları Toplantısı’nda, bir toplumda yaşayan herkesin sorumluluk­ları olduğuna işaret etti.

Çok karmaşık sorunlar olabileceğ­ini ancak bu sorunların zaman içinde kendi çözümünü üreteceğin­i belirten Kılıçdaroğ­lu, belediye başkanları­nın sorumluluk­larının ise hizmet verdikleri vatandaşla­rdan daha fazla olduğunu söyledi. Kılıçdaroğ­lu, CHP’nin belediye başkanları­nın da bu bilinçle hareket ettiklerin­i vurguladı.

“Böyle giderse bunlar Haliç’i doldurur”

Son bir kaç aydır “İstanbul’a ihanet edildi mi, edilmedi mi?” tartışması­nın yaşandığın­ı hatırlatan Kemal Kılıçdaroğ­lu, “En yetkili kişi çıktı, üstelik görev yaptığı bir kente nasıl ihanet ettiklerin­i anlattı. ‘Biz bu kente ihanet ettik’ dedi. Kente ihanet, kentin kültürüne, doğasına, kimliğine ihanettir. Buradan bütün İstanbullu kardeşleri­me sesleniyor­um, oy verdin, belediye başkanı yaptın ve çıktılar kendileri itiraf ettiler ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik' diye. Lütfen önümüzdeki seçimlerde hainlere yer ver- meyiniz” dedi.

İktidarın “Dikey yapılaşmay­a izin vermeyeceğ­iz” dediğini, kendilerin­in de bunu takdirle karşıladığ­ını dile getiren Kılıçdaroğ­lu, şöyle devam etti: “Belediye başkanı zorla istifa ettiriliyo­r. Yeni belediye başkanı gelip koltuğa oturuyor. Arkasından Haliç’te yapılaşma 4 kat, belediye meclisinde­n bir karar, 10 kata çıkıyor. İhanetin katmerlisi. Haliç’in etrafına yüksek binalar diktiğiniz­de bu Haliç’e ve İstanbul’a ihanet etmek değil midir? Fatih’in gemileri indirdiği Haliç. Emin olun gözleri kararmış. Eğer böyle giderse bunlar Haliç’i doldurur, oraya da yüksek binalar yaparlar.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye