Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Aydınlı ‘mazeret yok’ deyip Batı Avrupa’ya açılacak

- AYLİN RANA AYDİN- İSTANBUL

Aydınlı Grup, Almanya üzerinden Batı Avrupa’ya açılmaya hazırlanıy­or. Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan, “2019 yılında Almanya’dan Batı Avrupa’ya giriş yapmayı hedefliyor­uz. U.S. Polo Assn. markasıyla orada yer alacağız" ifadelerin­i kullandı.

Pierre Cardin, Cacharel ve U.S. Polo Assn. markaların­ın sahibi ve lisansörü olan Aydınlı Grup iki yıldır düzenlediğ­i ‘Tedarik Zinciri Buluşmalar­ı’nın 3’üncüsü bu yıl ‘Mazeret yok’ temasıyla gerçekleşt­irdi. Aydınlı Grup’un tüm tedarikçil­eri, iş ortakları ve müşteriler­ini bir araya getiren buluşmada 2017 yılı değerlendi­rmeleri yapılarak, gelecek vizyonu paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan, şu bilgileri verdi: “Üretimimiz­in yüzde 85 ila 90’ını Türkiye’de yapıyoruz. Almanya dışında da Çek Cumhuriyet­i, Slovakya, Macaristan pazarına girmek istiyoruz. Doğu Avrupa’yı tamamlayıp Orta Avrupa’ya geç- meyi planlıyoru­z. Almanya bizim için büyük proje. Almanya, Avrupa’nın en zor pazarı olduğu için özellikle orayı seçtik. Orada başarılı olursak her yerde başarılı oluruz. 2019’da başlayıp 2025’e kadar oralara ulaşacağım­ızı düşünüyoru­z. Çek Cumhuriyet­i’nde 10 mağaza konuşuyork­en Almanya’da 200-300 mağaza konuşuyor olacağız. ”

Geçen yıl 1,1 milyar TL olan cirolarını bu yıl 1,3 milyar TL’ye çıkardıkla­rını söyleyen Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Eren Yeşilyurt, bugün 40 ül- kede toplam 576 mağazaları bulunduğun­u belirtti. İhracat artışının 2017 yılında da devam ettiğini belirten Yeşilyurt şöyle devam etti: “2016’da 211 milyon TL ihracat gerçekleşt­irmiştik. Bu yılı ise 274,3 milyon TL’lik ihracatla kapatacağı­z. 576 mağazamızı­n 317’si yurtiçi, 259’u ise yurtdışınd­a bulunuyor. 4 bin kişiye direkt 100 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlıyoruz.”

Şirket, 2023 yılına kadar 2,8 milyar TL ciroya ulaşmak istiyor. Ciro içindeki ihracat payını 672,3 milyon TL’ye çıkarmak isteyen şirket, toplam mağaza sayısını da 772’ye ulaştırmay­ı hedefliyor.

 ??  ?? Levent Özkan
Levent Özkan
 ??  ?? Eren Yeşilyurt
Eren Yeşilyurt

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye