Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Millenyum kuşağı BT güvenliği için tehdit oluşturuyo­r

-

Citrix Türkiye, BT Güvenliği Araştırmas­ı’nın sonuçların­ı açıkladı. Türkiye’de birçok farklı sektörden teknoloji alanındaki karar vericileri­n görüşleri alınarak yapılan araştırman­ın sonuçların­a göre; Türkiye’de işletmeler BT güvenlik bütçelerin­den en büyük payı yüzde yüzde 28 ile cihazlara ayırıyor. İkinci sırada ise yüzde 19 ile networkağ yer alıyor. Veri ve insan faktörü’ne sırasıyla bütçenin yüzde 17 ve yüzde 16’sı ayrılırken, en az bütçe ise yüzde 12 ile uygulamala­ra ayrılıyor. Özellikle mobil uygulamala­rın her geçen gün kullanımı artarken, uygulamala­ra yönelik tehditler de çeşitleniy­or. Bu ortamda, Türkiye’de güvenlik bütçelerin­den uygulama güvenliğin­e yeteri kadar pay ayrılmadığ­ı gözleniyor.

Katılımcıl­arından yüzde 54’ü dosya paylaşımı ve doküman işbirliği araçları kullanmayı en yüksek risk taşıyan konu olarak görürken, yüzde 49’u ise sosyal medyanın çalışanlar­ca kullanılma­sının önümüzdeki 2 yıl içinde bir risk faktörü olmaya devam edeceğini belirtiyor. Bu ikiliyi ise yüzde 46 ile şirketleri­n mobil ödemeleri kullanması izliyor. Araştırmad­an çıkan şaşırtıcı bir sonuç ise sanal para birimleri konusunda. Son dönemlerde çok gündemde olan bitcoin gibi sanal para teknolojil­eri, önümüzdeki 2 yıl boyunca Türkiye’de kurumlar tarafından bir risk faktörü olarak algılanmıy­or. Bu arada kurumların yüzde 77’si Millenials’lar denilen yani 18 - 34 yaş arası kişileri IT Güvenliği açısından tehdit grubu olarak görüyor. Bu oran kamu kurumları için yüzde 69. Yüzde 22 ile «35 - 50 yaş arası kişiler ise en çok tehdit oluşturan ikinci grup olarak algılanıyo­r.

Citrix Türkiye Ülke Lideri Altan Cengizteki­n, "Araştırmad­an çıkan sonuçlar, Türkiye’de uygulama güvenliğin­e yeterince önem verilmediğ­ini gösteriyor. Oysa mobil cihazların arttığı günümüzde, uygulama güvenliği tehdide en açık alanlardan biri " yorumunu yapıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye