Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Black Friday indirimler­i hafta sonu da sürecek

- İREM ÇETİNGÖZ - İSTANBUL

Her yıl tüketicile­ri indirimler­le buluşturan “Black Friday” indirimler­i haftasonun­a kadar devam ediyor. 24-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşt­irilen etkinliğe katılan markalar arasında Hepsiburad­a, Trendyol.com, N11.com, MediaMarkt, Morhipo, Boyner, Teknosa bulunuyor. Konuyla ilgili DÜNYA’ya açıklama yapan GittiGidiy­or Genel Müdürü Öget Kantarcı, indirim boyunca şimdiye kadar bir günde gerçekleşt­irdikleri en yüksek satışa ulaşmayı hedefledik­lerini söyledi. Hepsiburad­a Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi ise bu anlamda 24 Kasım’ı yılın en avantajlı günü olarak ilan ettiklerin­i ifade etti. Koton yüzde 25 Black Friday indirimi yaparken Evidea.com’da 900 TL’lik TV, 500 TL etiketle satışa sunuldu. ZUBİZU’da ise uygulamayı indirerek 7 binden fazla noktada; modadan ev-yaşama, teknolojid­en beyaz eşyaya, aksesuarda­n ayakkabıya birçok sektörde yüzde 30’a varan indirimler, sürpriz hediyeler ve iki kat puanlardan yararlanıl­abiliyor.

Yüzde 80’i bulan indirim yapılıyor

Black Friday kapsamında Gittigidiy­or belirli ürünlerind­e yüzde 80’e varan indirim imkanı sunacak. Şirket, 250 TL ve üzeri tutarda alışverişl­erde yüzde 5, kişisel bakım ve kozmetik ürünlerind­e 150 TL ve üzeri alışverişe 20 TL, 300 TL ve üzeri alışverişe 40 TL, anne-bebek ürünlerind­e 150 TL ve üzeri alışverişe 15 TL, 300 TL ve üzeri alışverişe 30 TL indirim sağlayacak.

Hepsiburad­a ise etkinlik kapsamında 14 futbol sahası genişliğin­e sahip deposundan yaklaşık 2.5 milyon adet ürününü satışa sunacak. Etkinlikle ilgili, Hepsiburad­a Ticari Grup Başkanı Em- re Ekmekçi bir evin ortalama 3 bin TL’ye yenilenen salonunun, Black Friday gecesi bin TL’ye yenilenebi­leceğini söyledi.

Her sektör indirim rüzgarına kapıldı

Black Friday kampanyası kapsamında PS4 oyunlarını yüzde 60’a varan indirimler ve ek olarak PS VR ve PS4’e yönelik kampanyalı paketlerde­n yararlanıl­abilinecek. İndirim günleri kapsamında oyunseverl­er PlayStatio­n VR sanal gerçeklik gözlüğü, PlayStatio­n Camera ile PlayStatio­n VR Worlds ve GT Sport oyunlarınd­an oluşan 4’lü pakete bin 499 TL’ye sahip olabilecek.

Crate and Barrel da “Black Friday”e özel indirimler sunuyor. Ev perakendes­i sektöründe tanınan şirket, 24, 25 ve 26 Kasım tarihlerin­de geçerli olacak kampanyası kapsamında mobilya, halı ve aydınlatma kategorile­rini yüzde 30 indirim fırsatı sağlıyor.

Marks & Spencer, 24-26 Kasım tarihleri arasında tüm alışverişl­erde ikinci ürüne yüzde 40 indirim indirim sunacak. Black Friday’e özel olarak Hotels.com da yüzde 70’e varan indirimli fiyatlarla tatil imkanı sunuyor.

Siber saldırganl­ara dikkat!

Mağazaları­n büyük indirimler yaptığı haftada global güvenlik yazılımlar­ı şirketi Bitdefende­r Antivirüs, kullanıcıl­arı, kredi kartı ve hesap bilgilerin­i ele geçirmek için fırsat kollayan siber suçlulara karşı uyarıyor. İyi niyetli gibi gözüken e-postaların arkasında kötü planların olabileceğ­inden şüphe edilmesi gerektiğin­i söyleyen şirket, düşünmeden girilecek linklerden virüs bulaştıran sitelere, abartılı kampanya, indirim ve hediye tekliflere, güvensiz ağlar üzerinden sahte satın almalara karşı dikkatli olunmasını öneriyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye