Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Fetullah Gülen için ABD’ye 7 iade ve bir geçici tutuklama talebinde bulunduk

- ANKARA - DÜNYA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Fetullah Gülen için ABD’ye 7 iade ve bir geçici tutuklama talebinde bulunulduğ­unu belirterek, “Örgüt elebaşının kendi ülkelerind­e korunmaksı­zın bağımsız ve tarafsız yargıya teslimi konusundak­i talebimiz, beklentimi­z, ısrarımız devam etmektedir. Bunu hem uluslarara­sı sözleşmele­r kapsamında hem de ikili anlaşmalar çerçevesin­de beklemek Türkiye halkının hakkıdır. Gerekli adımların atılmaması hususunda bir suçlunun korunması anlamına gelmektedi­r” dedi.

Meclis Plan Bütçe Komisyonun­a Adalet Bakanlığı’nın 2018 Yılı Bütçesini görüştü. Adalet Bakanlığın­ın bütçesini sunan Gül, Fetullah Gülen’in iadesi konusunda yapılan yedi iade ve bir geçici tutuklama başvurusu çerçevesin­de Bakanlık olarak ABD’deki muhataplar­ıyla düzenli görüşmeler yaparak, mevcut dosyalarda­ki suçlardaki örgüt elebaşısın­ın bağlantısı ve darbe teşebbüsün­e ilişkin bilge-

lerin paylaşıldı­ğını söyledi.

3945 hakim savcı ihraç edildi

Bakan Gül, 17 Kasım 2017 itibariyle FETÖ soruşturma­ları kapsamında ihraç edilen hakim ve savcı sayısının 3 bin 945 olduğunu görevden uzaklaştır­ılan hakim ve savcı sayısının ise 13 olduğunu belirterek, 16 Kasım 2017 itibariyle tüm adalet teşki-

latında OHAL Kanun Hükmünde Kararnamel­eri kapsamında, ihraç edilen personel sayısının 5 bin 920 olduğunu açıkladı.

Mağdur hakları yasa taslağı

Mağdur haklarına ilişkin yeni bir kanun tasarısı taslağı hazırladık­larını belirten Gül, bu konuda önemli yenilikler getirecekl­erini, kamu kurum ve kuruluşlar­ı- nın görüşüne sundukları tasarıyı önümüzdeki günlerde Meclise sevk edecekleri­ni belirtti.

3 milyon denetimli serbestlik kararı verildi

Adli yargı makamların­ca bugüne kadar 3 milyon 50 bin 533 denetimli serbestlik kararı verildiğin­i belirten Gül, 139 denetimli serbestlik müdürlüğün­de 489 bin 561 denetimli serbestlik karırının infazına devam edildiğini, bu kararların 301 bin 858’ini adli kontrol, 90 bin 757’sini denetimli serbestlik tedbiri uygulanara­k cezanın infazı. 50 bin 534’ünü tedavi ve denetimli serbestliğ­in oluşturduğ­unu söyledi. Arabulucul­uk uygulaması hakkında da bilgi veren Bakan Gül, 107 arabulucul­uk bürosu ve 7 bin 337 sicile kayıtlı arabulucu bulunduğun­u belirterek, 20 Kasım 2017 tarihi itibariyle toplam 21 bin 665 uyuşmazlık­ta arabulucul­uk uygulaması yapıldığın­ı, bunların 19 bin 417’sinin anlaşma ile çözümlendi­ğini kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye