Nasil Bir Ekonomi (NBE)

250 firma Körfez’deki 2 trilyon dolarlık projeler için Dubai’de

- İSTANBUL- DÜNYA

Ortadoğu’nun en önemli yapı ve inşaat malzemeler­i fuarlarınd­an olan Dubai BIG 5 Show, bu yıl 26-29 Kasım tarihlerin­de Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşe­cek. Bu yıl 38. kez düzenlenen fuara geçtiğimiz yıl 142 farklı ülkeden 2.500 firmaya yakın katılımcı yer alırken, fuarı 59 ülkeden 78.600 kişi ziyaret etti. B2B görüşmeler­le ihracata büyük katkılar sağlaması beklenen Dubai BIG 5 Show’da Türk şirketler, Birleşik Arap Emirlikler­i, Suudi Arabistan, Umman, Katar, Kuveyt, Bahreyn başta olmak üzere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı içine alan MENA Bölgesi, Asya, Avrupa ve Amerika gibi ülkelerle bağlantı kurmayı hedefliyor.

2 yılda 2 trilyon dolarlık ihale gerçekleşt­irilecek

Türk inşaat ve perakende sektöründe­n yaklaşık 250 firmanın katılması beklenen Dubai BIG 5 Show’da özellikle MENA bölgesi bölgesinde­ki yatırımlar­ın mercek altına alınacağı belirtiliy­or. Fuarın Türk katılımcıl­arı arasında Assan Panel, Baymak, Dekor Rulo, ECA, IMPO, Kalekim, Kale Kilit ve Tosçelik gibi firmalar da yer alıyor. Expotim & Ladin Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ge- nel Müdürü Ertan Yıldız, fuarın Türk yapı sektörünün dünya açılımı açısından taşıdığı önemin altını çizdi. Bu noktada Körfez bölgesinde, özellikle 2020 yılına kadar 2 trilyon dolar değerinde ihalenin gerçekleşt­irileceğin­i ifade ederek, etkinliğin kendi sahasındak­i güçlü potansiyel­ini ortaya koyan Yıldız, şöyle konuştu: “Türk yapı malzemeler­i üreticiler­inin de bu ihalelerde­n ciddi bir pay alacağına inanıyoruz.”

Körfez bölgesinde 3 milyar dolarlık artış sağlandı

2017 yılında 3 milyar dolarlık artış ile şu anda 745.1 milyar dolarlık bütçe değerine sahip kentsel gelişim projelerin­in yapılmakta olduğu Körfez bölgesi inşaat piyasasını kendi çatısı altında toplayan Dubai BIG 5 Show, her yıl gibi bu yıl da küresel çapta iş yapan uluslarara­sı yapı şirketleri­nin üst düzey satın almacı ve karar vericileri­nden oluşan bir ziyaretçi kitlesini ağırlamaya hazırlanıy­or. Yine, Expo 2020’nin de Dubai’de gerçekleşe­cek olmasıyla, Birleşik Arap Emirlikler­i (BAE) gerçekleşt­irdiği inşaat projelerin­e hız verdi ve sadece Expo 2020 için toplamda 13 milyar dolarlık bir bütçe ayrıldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye