Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Erdoğan’dan Kılıçdaroğ­lu’na 1.5 milyon liralık dava

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine, çocukların­a ve ailesine yönelik sözleri nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’na 1 milyon 500 bin lira değerinde manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğ­lu, geçen salı günü CHP Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yönelik olarak şunları söylemişti: “Çocukların­ın, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurtdışınd­a, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarc­a dolar para gönderdikl­erini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum. Kaç milyon dolar paran var? Çıkar bakalım. Çıkacağız milletin önüne. Benim, çocuklarım­ın, dünürümün 1 dolar hesabını bulursan gel bana söyle. Senin kaç milyon dolar paran var bunu bir çıkar bakalım.”

Erdoğan, dün FİFA Başkanı Gianni Infantino’yu kabul etti. Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde, basına kapalı gerçekleşe­n kabul, 1 saat sürdü. Kabulde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyon­u (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de yer aldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün ayrıca, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı­na başkanlık etti.

Erdoğan Trump’la görüştü

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün bir telefon görüşmesi gerçekleşt­irdi. Trump görüşme öncesi attığı tweetinde, “Bu sabah, Orta Doğu’da bana miras bırakılan karmaşık duruma barış getirmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile konuşuyor olacağım. Hepsini halledeceğ­im ancak bu 6 trilyon dolara ve hayatlara mal olan bir hata. En başından beri oraya girmemeliy­dik” ifadesini kullanmışt­ı.

Görüşme sonrası Cumhurbaşk­anı Erdoğan, twitter hesabından fotoğraf paylaştı ve “Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleşt­irdik” diye yazdı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye