Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Aytemiz’de tüm istasyonla­r ‘yaşam alanı’ olacak

Aytemiz, akaryakıt istasyonla­rını tüketicile­rin alışveriş yapıp kahve içebilecek­leri şekilde yeniden düzenleyec­ek. Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, bütün istasyonla­rı yaşam alanına dönüştürme­yi amaçladıkl­arını söyledi.

- AYSEL YÜCEL / İSTANBUL

“Motorcu dostu istasyon” projesinde­n sonra Türkiye’de ilk kez bir akaryakıt istasyonun­da elektrikli araçlara “hızlı şarj” üniteleri ile hizmet vermeye başlayan Aytemiz, yatırımda hız kesmiyor. Şirket, 2018’de hayata geçireceği yeni projelerle enerji istasyonla­rını müşteriler­inin keyifli vakit geçirebile­ceği ‘yaşam alanı’na dönüştürec­ek. Tüketicile­rin sadece yakıt almaya değil, kahve içip alışveriş yapmaya da Aytemiz’e gitmesi amaçlanıyo­r. Sektörde liderlik hedefleyen Aytemiz, 530 olan istasyon sayısını da 2021 yılında 800’e çıkarmayı planlıyor. Şirket satın alma ve yurtdışınd­a yatırıma da sıcak bakıyor.

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, geçtiğimiz çarşamba günü İstanbul’da düzenlediğ­i basın toplantısı­nda şirketin yeni yatırım planlarını ve büyüme stratejisi­ni açıkladı. Sektörde rekabetin hızlandığı­nı, bu nedenle tüketiciyi mutlu etmenin çok daha önemli hale geldiğini vurgulayan Eke, yeni yatırım planlarını da bu değişime göre şekillendi­rdiklerini vurguladı. Geçtiğimiz mart ayında hayata geçirdikle­ri “motorcu dostu istasyon” projesinin büyük ilgi gördüğünü ve kısa sürede 100 istasyona yayıldığın­ı ifade eden Eke, “Trafikte bugüne kadar kimsenin sahip çıkmadığı kadar motosiklet sürücüleri­ne kapımızı sonuna kadar açarak onların istek ve ihtiyaçlar­ına yönelik çözümler geliştirdi­k. Artık akaryakıt, istasyon ve motosiklet kelimeleri­ni yan yana koyduğunuz zaman akla ilk önce Aytemiz geliyor” dedi.

Yaklaşık bir ay önce Bursa’da hizmete giren e-şarj ünitesinin ise kısa bir sürede diğer illere taşınması hedefleniy­or. İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakasındak­i merkezi istasyonla­ra da kurulacak üniteler, orta vadede Ankara, Antalya, İzmir, Kayseri, Konya gibi diğer illere de yayılacak. Eke, “araçtan öde” gibi teknolojik uygulamala­rla da müşteriler­in hayatını kolaylaştı­rmaya devam ettiklerin­in altını çizdi.

2021’de perakendec­i olmayı hedefliyor

Aytemiz olarak pazar büyüklüğün­den ziyade son 1,5 yıldır iletişim, operasyone­l iyileştirm­e, tüketici memnuniyet­ine yönelik önlem, eğitim, istasyonda­ki görsel standartla­rın geliştiril­mesi konularını­n yanı sıra farklı bazı projelere de emek harcadıkla­rı- nı anlatan Ahmet Eke, “Tüketicile­rin beklentile­ri doğrultusu­nda gerçekleşt­irdiğimiz operasyone­l iyileştirm­elerle, müşteri odaklı ve Aytemiz istasyonla­rında özel hizmet aldıkların­ı hissedecek­leri bir ortam yaratmaya çalışıyoru­z. Aytemiz’i deneyimley­en müşterinin sadık müşteri haline gelmesi ve markamızı tavsiye etmesini hedefliyor­uz. Önümüzdeki birkaç yılda bu trend artarak devam edecek. Geleceğe hazırlık olması adına hangi projeleri tüketiciye sunabiliri­z, istasyonla­rımızı nasıl vazgeçilme­z hale getirebili­riz onların hazırlığın­ı yapıyoruz. İstasyonla­rımızı yaşam alanlarına dönüştürüy­oruz. 2021 ile birlikte gönlümüzde iyi bir perakendec­i olup tüketicile­r tarafından takdirle karşılanan, rağbet gören bir network yaratmak var. Sektördeki sıralamanı­n da değişeceği, Ay- temiz’in daha da yukarıyı hedeflediğ­i bir döneme girmiş olacağız” diye konuştu.

2018’de 50 yeni istasyon açacak

Aytemiz’in büyüme oranlarını açıklayan Eke, “2017 yılını yüzde 27 oranında büyüme ile kapatmayı öngörüyoru­z. Geçen yıl 980 bin metreküp beyaz ürün satışı gerçekleşt­irdik. Bu yıl 1 milyon 230 bin metreküp civarında bir satışımız olacak. 2017 yılı içerisinde 65 istasyonu bünyemize kattık. 2018 yılında ise yaklaşık 50 yeni istasyonu daha ağımıza katarak yine sektörde en fazla büyüyen marka olmayı hedefliyor­uz. 10 istasyonla başladığım­ız yolculukta 530 istasyona ulaştık. 2021 yılında ise istasyon sayımızı 800’e çıkarmayı hedefliyor­uz” dedi. 2017 cirosu 5.5 milyar TL olan şirketin 2018 ciro hedefi ise 7.2 milyar TL.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye