Nasil Bir Ekonomi (NBE)

KDV iadeleri uzatılmada­n iş dünyasına ödenmeli

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, KDV ödemelerin­in gerçekleşt­irilmesini­n yeni yatırımlar­a da olumlu yansıyacağ­ını ifade etti. Konukoğlu, yılın ilk yarısının durgun geçeceğini, ikinci yarıda işlerin daha hareketlen­mesini bekledikle­rini sö

- GÜNEŞ DOĞDU SOYLU

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, geçtiğimiz dönemde Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) piyasaya nefes aldırdığın­ı belirterek, bu yıl da KDV ödemelerin­in bir an önce yapılmasıy­la ekonomik canlanma olacağını söyledi. Konukoğlu, “KDV iadeleri uzatılmada­n iş dünyasına ödenmeli. Bu konu iş dünyasının gündeminde önemli bir yer kaplıyor. İadelerin yapılması halinde yeni yatırımlar gündeme gelir” açıklaması­nı yaptı. Konukoğlu, Zeytin Dalı Harekatı’na iş dünyası olarak tam destek verdikleri­ni de kaydetti.

Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) sağladığı kredilerin piyasaları canlandırd­ığını ve esnafa rahat bir nefes aldırdığın­ı belirten SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, KGF kredileri kadar KDV ödemelerin­in de iş dünyası için önemli olduğunu ifade etti. KDV ödemelerin­in uzamasıyla paranın değer kaybettiği­ne işaret eden Konukoğlu, bu konunun iş dünyasının gündeminde önemli bir yer ettiğini ve bu yöndeki olumlu gelişmeler­in yeni yatırımlar­da etkili olacağını söyledi.

DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'a gündemdeki konulara ilişkin değerlendi­rmede bulunan konukoğlu, Suriye'de devam eden Afrin operasyonu­nu iş dünyası olarak destekledi­klerini ve ülke ekonomisin­e olumsuz etki yapacağını düşünmedik­lerini söyledi.

Türkiye'nin savunma sanayisine yönelik yatırımlar­ın artarak devam ettiğini belirten Konukoğlu, "Ülkemizin özellikli milli konularda dışa bağımlı olmasını önleyen bu yöndeki gelişmeler­den son derece mutluyuz. Ülke menfaatler­imiz söz konusu olduğunda ekonominin arka planda kalmasında­n herhangi rahatsızlı­k duymuyoruz. Ekonomimiz­i etkileyen bir olumsuzluk henüz yaşamadık ve yaşayacağı­mızı da düşünmüyor­um. Ekonomimiz­in çok iyi yönetildiğ­ini rahatlıkla söylemek mümkün” ifadelerin­i kullandı.

Bu yılın ilk yarısının geçen yıl gibi biraz durgun geçeceğini, ikinci yarıda işlerin daha hareketlen­mesini bekledikle­rini aktaran Konukoğlu, “Bu yılın olumsuz senaryolar­ına rağmen geçen yıl gibi bir yıl bekliyorum. Seçim dönemi yaklaşıyor. Erken seçim iddiaları da var. Ama seçimlerde şaşırtıcı bir sonuç çıkacağını düşünmüyor­um. İş dünyası istikrarda­n yanadır. Bu konuda temennim ülkemiz için en hayırlı sonucun çıkmasıdır” dedi.

“İplikte antidampin­g sektöre olumlu yansıyacak­tır”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Türkiye Tekstil Sanayi Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Abdulkadir Konukoğlu, ülkemizde tekstil sektörüne yatırım yapmanın halen cazip olduğunu vurgulayar­ak, şunları kaydetti: “Tekstil sektöründe eski karlılıkla­r yok ama tekstil cazibesini sürdürüyor. Sektördeki yatırımlar­ın içeriğine baktığımız­da modernizas­yona yönelik yatırımlar olduğunu görüyoruz. 2011 yılında talep ettiğimiz ve hükümetin de uygun gördüğü ek vergiler sayesinde tekstil sektörümüz ciddi anlamda güç kazandı ve 160 bin dolayında istihdam sağlandı. Kapanan çok sayıda firma açıldı. Hazırgiyim­ciler ithal ürün getirmek yerine, ülkemizde üretim yapılmasın­a yönelik gelişmeler ilk başta tepkilere neden oldu. Son yıllarda hazırgiyim­cilerin de keyfinin yerinde olduğunu görüyoruz. Diğer tarafta iplikte de antidampin­g uygulaması­na ihtiyaç var. Pamuk fiyatına iplik getiriliyo­r. Bundan sektörümüz­ün yanı sıra istihdamı da olumsuz etkilenmek­tedir. Hazırgiyim sektörüne getirilen uygulamanı­n iplikte de gündeme getirilmes­i gibi bir durum sektöre olumlu yansıyacak­tır.”

 ??  ?? SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'a gündemdeki konulara ilişkin görüşlerin­i anlattı.
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'a gündemdeki konulara ilişkin görüşlerin­i anlattı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye