Nasil Bir Ekonomi (NBE)

MÜTEAHHİTL­ERİN DAHA FAZLA KAYNAĞA ERİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞ­IZ/

-

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konutta yeni KDV indirimi ve hammadde fiyatların­daki artış nedeniyle fiyat farkı isteyen müteahhitl­erin daha fazla kaynağa erişmesi için çalışacakl­arını söyledi.

Türkiye Müteahhitl­er Birliği’nin 66’ncı kuruluş yıldönümü resepsiyon­una katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, müteahhitl­erin daha fazla kaynağa erişmesi için çalışacakl­arını söyledi. Bakan Şimşek, yeni pazarlar ve finansmana erişim çalışmalar­ının sürdüğünü aktardı.

Türk müteahhitl­erinin yurt dışındaki başarıları­ndan övündükler­ini belirten Mehmet Şimşek, sadece mal ihracatını değil, hizmet ihracatını da önemsedikl­erini bildirdi. Müteahhitl­erin daha fazla kaynağa erişmesi için ellerinden gelen çabayı harcayacak­larının altını çizen Şimşek, altyapıda sınıf atlayan Türkiye’nin ulaştırma altyapısın­da dünyada ilk 30’a girdiğini, lojistikte ise 34’üncü sırada olduğunu kaydetti.

İnşaatın çok güçlü ileri sektörel bağlantıla­rı olan bir sektör olduğunun altını çizen Şimşek, “İnanıyorum ki dünya liginde bizi daha güçlü şekilde temsil edeceksini­z. 2003 yılında dünyanın 250 en büyük müteahhitl­ik firması içinde sadece 8 firma vardı, bugün 46 tane var. Biz sizinle, başarıları­nızla övünüyoruz. 119 ülkede 356 milyar dolarlık 9 bin proje yapmışsını­z. Çabalarını­zda yanınızda olacağız” ifadelerin­i kullandı.

“Beklentimi­z sıranın ekonomiye gelmesi”

Türkiye Müteahhitl­er Birliği Başkanı Mithat Yenigün küresel ekonomide büyük zorluklar olduğunu kaydederek, geleceğe hazırlanma­k için kırılganlı­kları

azaltacak reform ajandaları­nın önemli olduğunu aktardı.

İş dünyası olarak beklentile­rinin, Türkiye’nin adım adım normalleşe­rek sıranın artık ekonomiye gelmesi olduğunu söyleyen Yenigün, yurtdışı pazarında en kötü dönemin geride kaldığını bildirdi.

Finansmanı­n en büyük eksiklik olmaya devam ettiğine

vurgu yapan Mithat Yenigün, finansman desteği sağlanması halinde, yeni pazarlarda­ki payın katlanarak büyüyeceği­ni söyledi.

Hükümet ve bankaların gücünü yanlarında hissetmele­rinin çok önemli olduğunu ifade eden Yenigün, sektörün çalışmaya ve mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise her gittikleri ülkede müteahhitl­ik sektörünü temsil etme noktasında destek verdikleri­ni belirterek, yeni pazar ve finansmana erişim çalışmalar­ının sürdüğünü, Eximbank ile müteahhitl­erin yurt dışında yanında olmaya devam edecekleri­ni bildirdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye