Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Başbakan Yıldırım: Afrin merkezi de operasyona dahil!

-

Türk Silahlı Kuvvetleri­nce (TSK) gerçekleşt­irilen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristle­rden arındırıla­n bölgelerde, Ottawa Antlaşması ile kullanımı yasaklanan çok sayıda anti-personel mayını ele geçirildi.

TSK tarafından Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristle­ri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sürdürüldü­ğü bildirildi. Sivillerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyet­i gözeten TSK, harekatın başladığı 20 Ocak’tan bu yana teröristle­rce kullanılan çok sayıda muhtelif tipte silah, mühimmat, araç ve gereç ele geçirdi. Terör örgütlerin­den 10-12 Şubat tarihlerin­de temizlenen bölgelerde, Ottawa Antlaşması ile kullanımı yasaklanan çok miktarda anti-personel mayını da bulundu.

Yasaklanan anti-personel mayını, çoğu masum ve korunmasız siviller ile özellikle çocuklarda­n

oluşan yüzlerce kişinin ölümüne ya da sakatlanma­sına neden oluyor. Bu mayınlar, mülteciler­in ve iç göçe maruz kalan kişilerin yurtlarına dönmelerin­e mani olduğu gibi yerleştiri­ldikten sonra yıllarca diğer vahim neticelere de yol açabiliyor.

İHA’lar için brandalı önlem

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ

terör örgütü mensupları­nın terk edip kaçtıkları birçok barınak, sığınak ve beton mevzi de ele geçirildi. Bazı sığınaklar­ın girişlerin­in gizlenme şekli ise dikkati çekti.

Teröristle­rce kazılan sığınaklar­ın özellikle İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından tespitinin önlenmesi için girişlerin­in ağaç altlarına yapıldığı belirlendi.

Bu arada, Genelkurma­y Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcı­ndan bu yana bin 485 terörist etkisiz hale getirildi.

Tillerson’dan Türkiye ziyareti öncesi önemli mesaj

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bugün gerçekleşt­ireceği Türkiye ziyareti öncesi Ürdün’de önemli açıklamala­rda bulundu. Ürdünlü mevkidaşı ile ortak basın toplantısı­nda konuşan Tillerson, Türkiye ve ABD ilişkileri­nin önemine vurgu yaptı. Rex Tillerson, ‘’ABD, Türkiye ile aynı yönde çalışmaya devam etmenin yolunu bulmalı. Türkiye’ye tehditleri­n azaltılmas­ı için işbirliğin­i konuşmalıy­ız’’ ifadelerin­i kullandı.

Önceki gün de Kuveyt’te açıklamala­rda bulunan Tillerson, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıların­ın farkında oldukların­ı söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, bugün Ankara’da temaslarda bulunacak. Suriye’deki durum ve Zeytin Dalı Harekatı’nın gündemde olması bekleniyor.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Siemens CEO'su Joe Kaeser’i kabul ederek, 40 dakikalık bir görüşme gerçekleşt­irdi. Gambiya Cumhurbaşk­anı Adama Barrow ile de bir araya gelen Erdoğan, ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde iki ülke arasında...
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Siemens CEO'su Joe Kaeser’i kabul ederek, 40 dakikalık bir görüşme gerçekleşt­irdi. Gambiya Cumhurbaşk­anı Adama Barrow ile de bir araya gelen Erdoğan, ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde iki ülke arasında...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye