Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Suriye’nin bu hale gelmesinin ana sorumlusu Erdoğan’dır

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, iktidarın dış politikası­nı eleştirirk­en, “Suriye’nin bu hale gelmesinin ana sorumlusu Erdoğan’dır” dedi. Kılıçdaroğ­lu, dün katıldığı bir TV programınd­a, şu değerlendi­rmeleri yaptı:

Xİlker Başbuğ’u terörist diye hapse atmadılar mı? Pek çok komutanı idama mahkum ettiler, sonra dediler ki; orduya kumpas kuruldu. Ne diyor İlker Başbuğ, ‘Afrin’de ordumuz terör örgütleriy­le mücadele ediyor, bunu siyasallaş­tırmayın’ diyor. Eee doğru diyor, giden ordu Türk ordusu, hepimizin çocukları orada mücadele ediyor. Bunu söyledi diye hesabını verecek diyor. Önce sen hesabını ver, Balyoz’un, Ergenekon’un hesabını ver.

XAfrin Operasyonu gerekli, tıpkı İdlib gibi. Afrin’de de güvenli bölgeye ihtiyaç var. Ben Afrin merkezine girmeyelim dedim. Kimi terörist kabul edecekler orada? Afrin ayrı, Afrin’in merkezine girmek ay- rı. Ben kendi ülkemin güvenliği için mücadele ediyorum, ben 30-40 km’de güvenliğim­i sağlıyorsa­m sorun yok.

Suriyelile­ri de eğitin kendi ülkeleri için mücadele etsinler.

XSeni herkes aldattı kardeşim, tek aldatmayan benim. Ne söylediyse­m doğru çıktı.

XABD’ye en sert tepki verilmeli. ABD bizim istediğimi­z süreci geliştirme­zse İncirlik’i de, Kürecik’i de kapatırsın­ız. En baştan beri Türkiye’yi Ortadoğu bataklığın­a sokmayın dedim. Suriye’nin bu hale gelmesinin ana sorumlusu Erdoğan. Silah gönderdi, ‘Emevi Camisi’nde namaz kılacağız’ dedi, Nusra’nın IŞİD’in doğmasına neden oldu.

XBen Suriye’nin toprak bütünlüğün­den yanayım, Esad da bunu istiyor. Esad’la görüşmemiz gerekiyor. Suriye ordusu bir yandan girsin, biz bir yandan girelim. Bitirelim.

XSoçi’de Esad’ın adamları var, orada görüşüyorl­ar. Kim dedi görüşmüyor­lar diye?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye