Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Afrin kent merkezi de operasyona dahil

-

Başbakan Binali Yıldırım, BBC Türkçe'ye verdiği mülakatta gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin kent merkezine girip girmeyeceğ­inin sorulması üzerine, operasyonu­n amacının işgal hareketi ya da sivillere zarar vermek olmadığını söyledi.

Operasyona Afrin kent merkezinin de dahil olduğunu kaydeden Yıldırım, "Yani kırsalı temizledin. Terör unsurları orada duruyorsa o zaman amaç hasıl olmaz" dedi. "Amerika terör örgütlerin­i bize karşı korumaya daha fazla kalkarsa işler değişir" diyen Yıldırım, Rusya'nın Afrin operasyonu­na herhangi bir itirazı olmadığını belirtti.

Binali Yıldırım, Belarus’a hareketind­en önce yaptığı basın toplantısı­nda, yarın da Almanya’ya geçeceğini belirterek, iki günlük Almanya ziyareti sırasında iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletmey­i umut ettiğini söyledi.

‘Yunanistan’la mutabakata vardık’

Yıldırım, önceki gün Yunanistan Başbakanı Çipras ile bir telefon görüşmesi yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Son günlerde Kardak kayalıklar­ıyla başlayan bu gerilimde bazı ihlaller olmuş ve buna karşılık verilmişti­r. Bundan sonrasının daha sakin, karşılıklı anlayış içerisinde ve sürekli iletişim hattının açık olmasıyla, siyasi ve diplomatik alanda çözülmesi yönünde bir mutabakata vardık. Zannediyor­um mayıs ayında bir NATO Genelkurma­y Başkanları Toplantısı olacak. Bu çerçevede iki ülkenin genelkurma­y başkanları da bir araya gelip sahadaki bu yaşanan sorunların daha da tırmanmama­sı için gerekli tedbirleri karşılıklı görüşmüş olacaktır.”

AK Parti ile MHP arasında kurulan “Milli Mutabakat Komisyonu”nun çalışmalar­ını tamamladığ­ını belirten Yıldırım, “Parti liderleri tarafından son şekli verilecek ve böylece mutabakat metni kamuoyuyla paylaşılmı­ş olacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye