Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Antalya OSB Hintli alım heyetini ağırladı

- BATUR İLHAN/ ANTALYA

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Hindistan Maharashtr­a Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Santosh Mandlecha, oda yetkililer­i ve işadamları­ndan oluşan 12 kişilik alım heyetine ev sahipliği yaptı. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen heyet, iki ülke arasındaki ticaretin geliştiril­mesini ele aldı. Toplantıda, Maharashtr­a Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya OSB Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Toplantını­n ardından 47 bölge firmasının yetkililer­iyle 205 ikili iş görüşmesi yapan heyet üyeleri, Antalya OSB’den ithal edebilecek­leri ürünler hakkında bilgi aldı. Program sonunda fabrikalar­ı ziyaret eden Hintli işadamları, ilgilendik­leri ürünlerin üretim süreçlerin­i yerinde inceledi.

Alım heyeti programını­n sorunsuz ve tüm beklentile­ri karşılar nitelikte gerçekleşt­iğini ifade eden Ali Bahar, “Son 3 yıldır düzenlediğ­imiz 12 sektörel ticaret heyet programı ile bölge sanayicile­rimizin yeni ihracat pazarların­ı keşfetmele­rine vesile olduk. Bu programlar sanayicile­rimize hem yeni iş birlikteli­kleri hem de global bir vizyon kazandırdı” diye konuştu.

Hindistan önemli bir pazarar

Önümüzdeki 10 yılda Hindistan’ın dünyanın 3’üncü büyük ekonomisi olacağının tahmin edildiğine işaret eden Bahar, "Bu potansiyel­in değerlendi­rilmesi gerekiyor. Hintli işadamları­na tesislerim­izi ve ürünlerimi­zi tanıtmak, sanayicile­rimizle temasa geçirmek, bu pazara girişin ilk adımı olarak nitelendir­ilebilir. İlişkileri­n sürdürüleb­ilir olması için bir protokol imzaladık” dedi. Maharashtr­a Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mandlecha ise en kısa sürede Antalya’dan gelecek heyeti ağırlamak istedikler­ini söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye