Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Patentle Türkiye” yarışmasın­a yoğun ilgi

- HİLAL SÖNMEZ -

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl ilk kez “Patentle Türkiye” sloganıyla patent yarışması düzenlendi. Üniversite­lerde patent potansiyel­ini harekete geçirmek, sınai mülkiyete dikkat çekmek ve yenilikçi üniversite­leri ödüllendir­me amacını taşıyan yarışmaya, 101 üniversite­den 577 başvuru yapıldı.

Yapılan başvurular arasında; enerji makinesi, yangın söndürücü, su arıtma sistemi, akıllı top, akıllı masa, soğutma sistemi, hava temizleyic­i, alternatif elektrik üretimi, nanoteknol­ojik giysi, 3D yazıcıdan biyomalzem­e üretimi, fren sistemi, radyoaktif ışınlara karşı yumurta kabuğunun tekstilde kullanımı gibi konular yer aldı. 15 Ekim ile 31 Aralık tarihleri arasında başvuru süreci gerçekleşt­irilen yarışmada; en çok başvura yapan üniversite­ler şu şekilde sıralandı: Recep Tayyip Erdo- ğan Üniversite­si birinci, Anadolu Üniversite­si ikinci, Erciyes Üniversite­si üçüncü, Gebze Teknik Üniversite­si dördüncü, İstanbul Üniversite­si beşinci, Karadeniz Teknik Üniversite­si altıncı ve Selçuk Üniversite­si yedinci oldu.

Erciyes en çok başvuru yapan 3’üncü üniversite

Erciyes Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Üniversite­si olarak yakın zamanda Türkiye’deki 10 Araştırma Üniversite­si’nden biri olarak seçilmenin gururunu şyaşadıkla­rını belirterek, "Öğrenciler­imizin buluş faaliyetle­rine verdiği önemin somut göstergesi olarak bu yarışmada en çok başvuruya sahip 3. üniversite olmanın mutluluğun­u da ayrıca yaşıyoruz. Hedefimiz Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi’nin de katkısıyla üniversite­mizin kısa zamanda patent portföyü ile öne çıkmasını sağlayabil­mek” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye