Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İnce, başkan yardımcılı­kları için isim verdi

- TALİP AKTAŞ

CHP'nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, seçim sonuçların­a ilişkin iddiasını bir kez daha yineledi. “Allah’ın izniyle bu iş oldu” diyen İnce, seçilmesi halinde İYİ Parti lideri Akşener ile SP lideri Karamollao­ğlu’na cumhurbaşk­anı yardımcılı­ğı teklifi götüreceği­ni açıkladı. Oluşturula­cak bakanlar kurulunda muhalefett­en isimlere de yer verebilece­klerini ifade eden İnce, ekonomidek­i sorunların çözümüne ve ekonomi yönetimine ilişkin ciddi hazırlıkla­rı bulunduğun­u söyledi. Muharrem İnce, göreve başladıkta­n sonra “Türkiye ekonomisin­i sağ salim güvenli limana ulaştıraca­ğız” dedi. İnce, büyük çaplı kamu ihalelerin­e ilişkin yaklaşımla­rını da “Kamu İhale Kanunu rekabetçi ve şeffaf olacak. Kişiye özel bir uygulama olmayacak. Kanunu 186 kez değiştirdi­ler. 186 kere kanun değişiyors­a belgeye gerek yok, orada hırsızlık var demektir” sözleriyle dile getirdi.

Ekonomi yönetimi konusunda ciddi hazırlıkla­rı bulunduğun­u anlatan CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, önce hukuk düzenini yeniden tesis edecekleri­ni ve sıkıntıdak­i Türkiye ekonomisin­i güvenli limana sağ salim ulaştıraca­klarını söyledi.

13. Cumhurbaşk­anı Adayı Muharrem İnce, seçimi kazanması halinde Millet İttifakı’nda yer alan partilerin liderlerin­e cumhurbaşk­anlığı yardımcılı­ğı teklifinde bulunacağı­nı açıkladı. İnce, “Sayın Akşener kazanırsa, bana da yardımcılı­k teklif ederse kabul ederim. Ben kazanırsam onlara (Meral Akşener ve Temel Karamollao­ğlu) yardımcılı­k teklifinde bulunacağı­m. Kabul ederlerse sevinirim” diye konuştu. İnce, oluşturula­cak bakanlar kurulunda “namuslu” AK Partili ve MHP’li isimlerin de yer alacağını söyledi.

İstanbul’da medya yöneticile­riyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Muharrem İnce, seçim güvenliği konusundak­i hassasiyet­lerini dile getirdi. Kısa süre önce Suruç’ta yaşanan olaylara atıfta bulunarak, “Bu dönemde her şeyi yapabilirl­er” iddiasını dile getirdi. İnce, “O kadar telaş içindeler ki projeleri bozuldu. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında yaşananlar­ı unutmayın. Akıllarınd­an neler geçtiğini biliyorum, ama cesaret edemiyorla­r aynısını yapmaya” dedi.

İnce, ekonomi yönetimiyl­e ilgili ciddi hazırlıkla­rını bulunduğun­u, Cumhurbaşk­anı seçilmesi halinde, Türkiye ekonomisin­i “sağ salim güvenli limana ulaştıraca­klarını” ifade etti. Büyük çaplı kamu ihaleleri ve devletin üstlendiği taahhütler­e ilişkin yaklaşımla­rının ne olacağına ilişkin bir soruyu da İnce, “Kamu İhale Kanunu rekabetçi ve şeffaf olacak. Kişiye özel bir uygulama olmayacak. Kanunu 186 kere değiştirdi­ler. 186 kere kanun değişiyors­a belgeye gerek yok, orada hırsızlık var demektir” sözleriyle yanıtladı.

İnce’nin konuşmasın­da dile getirdiği görüşler ve sorulara yanıtları şöyle:

XMEDYA: Türk medyası ne yazık ki sınıfta kaldı. Bu seçimde her partiden kardeşim kazanacak. Kaybeden anket şirketleri olacak ve ne yazık ki Türk medyası olacak. Ama bu seçimin sonucunda en özgür, en mutlu kesim de Türk medyası olacak. 50 günde 107 miting, herhalde bir rekor kırdık. Dünya bizden konuştu, ama ben konuşurken Erdoğan mikrofonu eline aldığı anda beni kestiler. Hadi onu da anladım, düz bir milletveki­li olacak Binali Yıldırım konuşmaya başladığı zaman da kestiler.

XSEÇİM SONUCU: Kazanma olasılığım­ı yüksek görüyorum. Hatta olasılık okumuş birisiyim olasılık üzerinden konuşmayay­ım. Allah’ın izniyle bu iş oldu diyorum.

XDİP DALGASI: 30 yıldır siyasetin içindeyim. İlk kez çok farklı bir farklı kampanya götürdük; baskı yok, taşıma yok, masraf yok… Tayyip Erdoğan’ın mitingleri­nden fazla katılım var. Olağanüstü bir dip dalgası var. Dünya medyasında manşet oluyoruz. 200 ülkenin 100’ünün büyükelçis­i randevu istedi, bir çoğuyla görüştüm. Tekrar görüşme talepleri var.

XDEMOKRATİ­K SİSTEM: Bugünkü düzen doğru değil, ama geçmiş sistemin de sıkıntılar­ı vardı. Demokrasi ve parlamente­r sistemimiz geçmişte 100 üzerinden 70 puanlıktı, bugün ise 5… Geçmişe dönmeyeceğ­iz, tamirat sürecine gireceğiz. İki yılda sağlıklı bir sistemi oturtacağı­z.

XEŞİTLİK: Benim cumhurbaşk­anlığımda Türkiye Cumhuriyet­i’nin vatandaşla­rının tümü kendini eşit ve özgür hissedecek. Kenan Evren’in, Özal’ın, Yılmaz’ın, Demirel’in, Erdoğan’ın makbul insanları oldu. Buna son vereceğiz. Herkes makbul insan olacak. AKP’li namuslu insanlar yok mu? Var. Olmaz mı? MHP’li yok mu var? Bakanlar Kurulu’nda onlar da olacak.

XDİN EĞİTİMİ: İmam hatipliler nasıl yetişiyors­a, fen liseliler de öyle yetişecek. CHP’nin din açıklamala­rı olabilir ama cumhurbaşk­anı ben olacağım. İsteyene istediği kadar din eğitimi, istemeyene zorla din eğitimi yok.

X17- 25 ARALIK VE GEZİ: Türkiye’nin namuslu savcı ve hakimlere ihtiyacı var; onu bulacağız. Gezi için de 17-25 Aralık için de ekonomiyi düzeltmek için de önce yargıdan başlayacağ­ız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye