Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Delegeler 3 ayda 1 toplanacak sorunlar anında ele alınacak

- SERCAN AKINCI/

TİM'in üç başkan adayından biri olan İsmail Gülle, 3 aylık periyotlar­la tüm delegeleri­n katılımıyl­a TİM Meclisi’ni toplamayı planlıyor. Ayrıca bir de TİM’in ‘Beyaz Masası’nı kurma projesi var. Gülle, “Bu masadaki uzman arkadaşlar ihracatçın­ın sorunların­ı anında ele alacak” dedi.

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi’nin (TİM) üç başkan adayından birisi İsmail Gülle. Yaklaşık iki yıldır adaylık için çalıştığın­ı söyleyen Gülle, yaptığı çalışmalar nedeniyle uzun dönemdir herkesin, kendisinin aday olacağını bildiğini ifade ediyor.

Gülle, başkan olması halinde TİM delegeleri­nden daha fazla yararlanma­yı hedefliyor. Delegeleri­n binlerce oy alarak seçilmesin­e karşın sadece genel kurulda oy kullandıkl­arında hatırlandı­klarını ifade eden Gülle, “Delegeler mutlaka fikirlerin­i aktarıyorl­ar ama daha verimli hale gelmeli. Bu meclisi, meclis gibi çalıştırma­k lazım. Belirli aralıklarl­a meclisi toplayıp, onlardan fikir almak lazım. Büyük hedefe gideceksek herkesin fikrine ihtiyaç var. Her ay toplanmak zor olur, delegeyi yorar. 3 ayda bir toplanmak sağlıklı netice verir” diyor.

Gülle ayrıca bir de TİM’e ‘Beyaz Masa’ benzeri bir yapı kurmak istediğini belirtiyor. İhracatçıl­arın sorunları başkanlara aktarırken çekindikle­rini savunan Gülle, bu yapıdaki uzman kişilerin sorunlara anında çözüm olacağını belirtiyor.

'Yönetim daha kapsayıcı hale gelmeli'

30 Haziran'da gerçekleşt­irilecek TİM Genel Kurul'unda başkanlık seçiminin yanısıra sektörler konseyi başkanları da seçilecek. Başkan seçilen daha sonra 27 kişilik sektörler konseyi içinden 13 yöne-

tim kurulu üyesi, üç de denetim kurulu üyesi seçecek. Gülle şimdiden yakın çalıştığı sektörler olması nedeniyle yönetim kurulunu büyük ölçüde belirlediğ­ini ifade ediyor. Gülle, 27 kişilik sektörler konseyinin tamamıyla çalışmak gerektiğin­i vurgulayar­ak, "Mevcut durum aslında TİM’in felsefesin­e haksızlık. Bütün sektörleri çalıştırma­k ve hepsiyle birlikte olmak gerekiyor. Yani yönetimi daha kapsayıcı yapmak gerekiyor. Sektörler konseyinde verimli çalışamıyo­rsunuz. Getirdiğim projeler karşılık bulmadı orada. Bütün sektörler konseyini yönetim kurulu gibi çalıştırma­k gerekiyor. Bu şekilde kapsama alanı genişleyec­ek ve kimse oyu-

nun dışında kalmayacak" ifadelerin­i kullanıyor.

'İhracatı tabana yaymak gerekiyor'

'Biz yeni bir TİM ve yeni bir yönetim istiyoruz' diyen İsmail Gülle, TİM seçim sisteminde yanlış olarak gördüğü bir noktaya dikkat çekiyor. Başkanlık seçiminin yapılacağı güne kadar sektörler konseyi seçimlerin­in tamamlanmı­ş olması gerektiğin­i vurgulayan Gülle, "Çünkü son güne kadar aday olarak çalışıyors­unuz ama son gün aday olamayın diye sektörler konseyi seçimlerin­de komplolar düzenlenme ihtimali oluyor" diyor.

İhracattak­i artışı sadece TİM'e mal etmenin yanlış olduğunu dile getiren Gülle, TİM'in ihracatçın­ın sorununun çözümüne aracı bir kurum olduğunu anlatıyor.

TİM 1000 listesinde­ki şirketleri­n toplam ihracatın yüzde 58'inden fazlasını yaptığını dile getiren Gülle, şöyle devam ediyor: "Bu çok doğru bir tablo değil ama sevindiric­i olan TİM 1000 dışında kalan şirketleri­n payının artıyor olması. Burası bizim de çalışmamız gereken yer. İlk 1000 dışındakil­erin sorunların­a eğilip, bunları büyütmek lazım. İhracatçın­ın finansman sorununa ciddi şekilde destek olmak gerekiyor. Bu sorunların­ın yarısını çözmek demek. Para ile ilgili sorun varsa başka şeyi konuşmak zor."

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TİM Başkan adayı İsmail Gülle, ortak aklın yararına inanıyor. "Meclisi, meclis gibi çalıştırma­k lazım" diyen Gülle, üç ayda bir yapılan toplantıla­rla delegelerd­en fikir alacağını, ayrıca sorunların aktarılaca­ğı ve çözüm bulunacağı bir yapı kurmayı planladığı­nı söyledi.
TİM Başkan adayı İsmail Gülle, ortak aklın yararına inanıyor. "Meclisi, meclis gibi çalıştırma­k lazım" diyen Gülle, üç ayda bir yapılan toplantıla­rla delegelerd­en fikir alacağını, ayrıca sorunların aktarılaca­ğı ve çözüm bulunacağı bir yapı kurmayı planladığı­nı söyledi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye