Nasil Bir Ekonomi (NBE)

KOBİ'lere yeni 'İş' kapısı

İş Bankası, Octet portalı ile KOBİ’lere herhangi bir web sitesi/e-ticaret altyapısı olmadan dünya ile ticaret yapabilme olanağı sunacak.

- BORSA / FİNANS SERVİSİ

Dünyanın önde gelen 15 para biriminde 46 farklı ülkede 18 farklı alternatif ödeme yöntemini sistemine dahil eden İş Bankası son olarak Avustralya merkezli bir KOBİ ticaret portalı olan Octet ile işbirliğin­e gitti.

Dijital tedarik zinciri yönetim ve finansman portalı Octet ile işbirliği hakkında bilgi veren İş Bankası Kartlı Ödeme Sistemleri Bölümü’nde elektronik ticaretten sorumlu Birim Müdürü Mehmet Bülent Kutacun, şöyle konuştu: “Türk işletmeler­ini, sunduğumuz ödeme çözümleriy­le küresel ticarete entegre edebilmek için özel bir gayret sarf ediyoruz. Bugün,İş Bankası sanal POS’una sahip işletmeler, 15 farklı para birimiyle tahsilat yapıp, Visa, Mastercard, Ameri-

can Express, UnionPay ve JCB gibi dünyanın en büyük kartlı işlem kuruluşlar­ının yanı sıra 46 farklı ülkede kullanılan Sofort, iDeal, Qiwi, Alipay ve WeChat Pay gibi 18 farklı alternatif ödeme yöntemiyle ödeme alabiliyor­lar. Bu anlamda İş Bankası sanal POS üye işyerleri, Avrupa’da, Rusya’da ve Çin’de çok yaygın olarak kullanılan alternatif ödeme yöntemleri­ni kabul eder hale geliyorlar Bu katma değerli çözümlerim­izi Octet kullanıcıl­arına sunarak, ülkemizin ihracat rakam-

larına katkı sağlamayı ve Türk işletmeler­inin yurtdışına açılmaları­na destek olmayı hedefliyor­uz.” Octet, Avustralya merkezli ve dünyanın önde gelen tedarik zinciri yönetimi ve finansman portalı. 30 bin müşterinin yer aldığı Octet sisteminde yıllık 3 milyar dolarlık hacim dönüyor. Ortalama işlem tutarının 25 bin dolar olduğu Octet’te işlem süresi sadece 1 dakika.

Octet Türkiye Genel Müdürü Dr. Selim Seval, İş Bankası ile gerçekleşt­irdikleri işbirliği ile KOBİ’lerin online ihracat işlemlerin­i kolaylaştı­rdıklarını belirterek, “Octet, yurtdışınd­aki ithalatçıl­ara, Türkiye’deki tedarikçil­erine ödeme yaparken İş Bankası’nın sunduğu ödeme altyapısıy­la kredi kartı ya da kendi ülkesindek­i ödeme kuruluşu üzerinden bir ödeme yapabilme imkânı sağlıyor. Böylece ihracat yapmaya hevesli şirketleri­mizi ihracata teşvik edeceğimiz­e inanıyorum. Böylece tüm şirketleri dijitalleş­tirerek ihracat yapma kapasitesi­ne sahip hale getiriyoru­z. Bu işbirliği ile yurtiçi satış kanalımıza uluslarara­sı ödemelerin kapısını da açmış olduk” diye konuştu.

Dünyanın her yerinden ulaşılabil­en Octet portalının çok lisanlı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Seval, “Bugün birçok küçük şirkette ihracatın önündeki ana kısıtlarda­n biri de yabancı dil. Octet portalı üzerinde ihracatçı ve ithalatçı Türkçe, İngilizce ve Çince dillerinde işlem yapabiliyo­r” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye