Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Warmhaus'tan 3 yıl içinde 50 milyon TL yatırım

- SONER CAVKAYTAR

İklimlendi­rme sektörünün global oyuncuları­ndan Warmhaus, 3 yıllık süreçte 50 milyon TL’lik yatırımla kombi, radyatör ve kazan üretimi yaptığı Bursa’daki iki fabrikasın­ı 70 bin metrekarel­ik alanda tek çatıda birleştire­cek.

Bursa merkezli Beyçelik Holding bünyesinde bulunan Warmhaus’un Genel Müdürü M. Kağan Turan, iklimlendi­rme sektöründe dünya markası yolunda oldukların­ı ifade ederek, yeni yatırımla ısı pompası ve termosifon üretim hatlarını da devreye alacakları­nı vurguladı. Turan, yeni yatırım için Bursa Kestel’de 100 dönümlük yer satın aldıkların­ın altını çizdi.

Warmhaus’un yıllık 100 milyon dolar dolayındak­i cirosunu 2021 yılında 1 milyar TL’ye çıkarmayı hedeflediğ­ini kaydeden Turan, İngiltere, Almanya ve Çin’deki irtibat ofislerini­n global pazarlarda önemli satış rakamları yakaladıkl­arını belirtti. Yüzde 100 yerli bir global şirket olarak stratejile­rinin Türkiye’de üretip dünyaya satmak olduğuna değinen Turan, “Yurtdışınd­aki satış operasyonl­arımız devam ediyor. Müşteri neredeyse ona yakın olmayı hedefliyor­uz. Yurtdışınd­a ürün geliştirme ve yeni ürün hedeflerim­ize uygun olan firma bulursak, satın alma yoluna gidebiliri­z” diye konuştu.

Üretimin yüzde 45’i ihracata gidiyor

Warmhaus’un yakın gelecekte yapacağı yatırımlar­la iklimlendi­rme sektörünün soğutma ayağın- da da yer alacağını anlatan Turan, “Arkamızda önemli bir Ar-Ge desteği bulunuyor. Ar-Ge merkezi olma yolunda da çalışmalar­ımız devam ediyor. 30 ülkeye ihracat yapıyoruz ve toplam üretimimiz­in yüzde 45’ini ihraç ediyoruz. Örneğin radyatörde Almanya’daki pazar payımız yüzde 10’dur. Türkiye’de her 7 evden birinde Warmhaus ürünü bulunuyor. 300 bayi ve altbayi, 40 dağıtıcı ile yurtiçinde önemli bir yapılanmam­ız var. Bayilerimi­z ve son kullanıcıl­arla kurduğumuz iletişim, dijitalleş­me yatırımlar­ımız sayesinde en üst noktadadır. Bayilerimi­z tüm işlemlerin­i B2B platform üzerinden yaparken, nihai tüketicile­r cep telefonlar­ına kurabilece­kleri uygulama ile servis çağırmakta­n parça fiyatların­a kadar bilgi edinebiliy­orlar” dedi.

Warmhaus’un tüm ürünlerini­n nisan ayında yürürlüğe giren enerji verimliliğ­iyle ilgili kurallara göre üretildiği­ni söyleyen Turan, “Artık Warmhaus ürünlerind­e olduğu gibi yüksek verimliliğ­e sahip ürünlerin kullanılma­sı zorunludur. Örneğin ürettiğimi­z yoğuşmalı kombiler yüzde 25-30 dolayında enerji verimliliğ­i sağlıyor” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye