Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Siemens-EMS işbirliğin­den % 55 yerliliğe sahip ilk rüzgar jeneratörü

-

Alman endüstriye­l sistemler üreticisi Siemens şirketleri­nden Siemens Gamesa Renewable Energy, Türk firması EMS Electronic­s ile 'Yerli Malı Belgesi'ne sahip ilk rüzgar enerjisi jeneratörü­nü üretti.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi tesislerin­de kullanılma­k üzere yüzde 55 yerlilikle üretilen ilk rüzgar enerjisi jeneratörü EMS Electronic­s'in İstanbul Tuzla'daki fabrikasın­da düzenlenen toplantıyl­a tanıtıldı. Siemens Gamesa Renewable Energy Türkiye CEO'su Hakan Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de güçlü bir tedarik zinciri kurmak için yeni adımlar attıkların­ı söyledi. Rüzgar türbinleri bileşenler­inin üretimi için Yamaçtepe Rüzgar Enerjisi Projesi'nde Türk jeneratör üreticisi EMS ile işbirliği anlaşması yaptıkları­nı belirten Yıldırım, "Siemens Gamesa olarak kurulu veya inşası devam eden tesislerle 2010 yılından bu ya- na Türkiye’de faaliyet gösteriyor­uz. Birçok projede zaten Siemens Gamesa’nın tedarikçil­erinden biri olan İstanbul merkezli jeneratör üreticisi EMS, gelecekte de Siemens Gamesa’nın tedarik zincirinde önemli bir rol oynamaya devam edecek" dedi.

1 gigavatlık YEKA'yı hayata geçirmeye hazırlanıy­or

Yıldırım, "Şu anda Siemens Gamesa, Türkiye için yaklaşık 1 gigavatlık Yenilenebi­lir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projesini hayata geçirmeye hazırlanıy­or. Yerlileşti­rme faaliyetle­ri ve yerel tedarikçil­eri geliştirme süreci YEKA projesinde de önemli bir rol oynayacakt­ır" ifadelerin­i kullandı. EMS Türkiye İşletme Müdürü Murat Canbaz ise "Siemens Gamesa, şirketimiz­in önemli bir iş ortağı ve müşterisi. Şirketimiz, Siemens Gamesa’ya gelecektek­i projeleri için de ürün sağlamaya devam edecek" diye konuştu.

 ??  ?? Yüzde 55 yerlilikle üretilen ilk rüzgar enerjisi jeneratörü dün Tuzla'da tanıtıldı. Siemens Gamesa Renewable Energy Türkiye CEO'su Hakan Yıldırım (sağ 3) ve proje paydaşları tanıtım toplantısı­nın sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yüzde 55 yerlilikle üretilen ilk rüzgar enerjisi jeneratörü dün Tuzla'da tanıtıldı. Siemens Gamesa Renewable Energy Türkiye CEO'su Hakan Yıldırım (sağ 3) ve proje paydaşları tanıtım toplantısı­nın sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye