Nasil Bir Ekonomi (NBE)

THY’nin 9 aylık kârı 1.1 milyar dolar

-

Türk Hava Yolları, artan talep ve birim gelirlerle birlikte, 2018 yılının dokuz aylık döneminde hızla artış gösteren petrol fiyatların­a rağmen 1 milyar 149 milyon dolar Esas Faaliyet Kârı gerçekleşt­irdi. Hem yolcu hem de kargo gelirlerin­i artıran Türk Hava Yolları, 2018 yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar gelir elde etti. tti. 9 aylık satış geliri de bir önceki yılın aynı nı dönemine göre yüzde 20 artarak 9.9 milyar dolara ulaştı. Şirket, yılın 9 aylık döneminde net kârıını 3 kat artırarak, bu dönemi 755 milyon on dolar net kâr gerçekleşt­irerek tamamladı. Ortaklığın nakit yaratma potansiyel­ine işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR), 2018 yılının 9 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 2.8 milyar dolar seviyesind­e, FAVKÖK marjı ise yüzde 28 seviyesind­e gerçekleşt­i.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Baş- kanı, M. İlker Aycı; “Son birkaç yıldır karşılaştı­ğımız çeşitli bölgesel ve sektörel koşullara rağmen sergilediğ­imiz mücadeleci tutum, istikrarlı yükselişim­izin kaynağı oldu” dedi.

304 noktaya uçuyor

Türk Hava Yolları, bu sene içerisinde açılan Freetown, Semerkant merkant, Krasnodar ve Mor Moroni hatları ile bi birlikte 122 ülked de, 49’u yurtiçi, 255’i yurtdışı olmak üzere toplam 304 noktaya u uçuş gerçekleşt­iri riyor. En son teknolo nolojiye sahip, çevreye du duyarlı yeni nesil uçak siparişler­iyle 2023 yılında yaklaşık 475 uçaklık bir büyüklüğe ulaşacak olan ve hâlihazırd­a dünyanın en genç ve en modern filoları arasında bulunan Türk Hava Yolları filosu, bugün 217’si dar gövde, 92’si geniş gövde ve 20’si kargo uçağı olmak üzere toplam 329 uçaktan oluşuyor. Açıklamada, “İstanbul Havalimanı ile Türk Hava Yolları’nın büyümesi daha da hız kazanacakt­ır.” denildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye