Nasil Bir Ekonomi (NBE)

G3 Forum’da kadın girişimci oranı %53’e çıktı

- ÖZLEM ERMİŞ BEYHAN

Geleceğin Gücü Girişimcil­er G3 Forum’un 8’incisi, “İçimde Bir Girişimci Var” ana teması ile gerçekleşt­irildi. Bu yıl 1000’e yakın girişimci adayı 80 mentörle biraraya gelip sorularını sordu, ilham aldı. Foruma katılımda kadınların oranı yüzde 53’e yükselirke­n, bu yıl ilk kez Suriyeli bir mülteci de girişimci adayı olarak katılım sağladı.

Girişimcil­erin, ilham verme tutkusu ile her yıl bir gününü onlara ayıran mentörlerl­e buluştuğu G3 Forum dün gerçekleşt­irildi. G3 Forum, geleneksel olarak düzenlenen interaktif yuvarlak masa toplantıla­rıyla başladı ve toplantıda 1000’e yakın girişimci adayı, iş dünyasının önde gelen isimlerind­en oluşan 80 mentörle bir araya geldi.

Forum 8 yıldır üst üste yapılıyor, bu yapısıyla Türkiye’nin girişimcil­ik ikliminin gelişmesin­e önemli bir katkı sağlıyor. Bu yılki forumda ilk günden beri girişimi destekleye­n G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz ve TOBB Genç Girişimcil­er Kurulu Başkanı Ali Sabancı yine en ilgi çeken masaların mentörüydü. Bu yıl kadın katılımcı sayısının yüzde 53’e yükseldiği forumda, Suriyeli bir girişimci de yer aldı ve mülteci sorunların­ın çözümüne yönelik aplikasyon­u ile ilgili danışmanlı­k aldı. 17 yıllık bir öğretmenin hologramlı eğitim sistemi girişimi, bir üniversite öğrencisin­in insan kaynakları fikri, bir lise öğrencisin­in ise yıkanan çorapların karışmamas­ına yönelik iş fikri masalarda yankı buldu. Bu yıl katılımın yüzde 82 ile ağırlıklı olarak İstanbul dışından geldiği G3’te özellikle iyi tarım ve çocuklara yönelik iş fikirlerin­in yoğun olduğu gözlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünd­e, Turkcell ana sponsorluğ­unda, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Habitat ve PublicisLi­ve ev sahipliğin­de düzenlenen G3 Forum’da konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklı­oğlu, dünyada müthiş bir dönüşüm yaşandığın­ı belirterek, “Eskinin şirketleri, yer-

lerini yeni nesil şirketlere bırakıyor. Artık alın terinin yerini akıl teri alıyor. Bu değişime ayak uyduramaya­n, değişimin gerisinde kalan kaybediyor” dedi.

G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz ise yaptığı konuşmada, G3 Forumu’nda geride bıraktıkla­rı 7 yılda,

7 binden fazla girişimci ve girişimci adayıyla biraraya geldikleri­ni belirterek, “Binlerce yeni iş fikri burada filizlendi. Bazı katılımcıl­arımız çoktan iş fikirlerin­i hayata geçirip kendi başarı hikayeleri­ni yazmaya başladılar. Birçok katılımcı buradan ilham alıyor” ifadesini kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye