Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Koç Holding’in cirosu 100 milyar lirayı aştı

-

Koç Holding, 2018 yılının ilk 9 ayında konsolide bazda toplam 103,4 milyar TL gelir elde ederken, 3,8 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleşt­irdi.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Koşullar ne olursa olsun, yatırımlar­ımızı sürdürüyor­uz. Yılın ilk 9 ayında da kombine yatırımlar­ımız mlarımız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla la yüzde 37 artarak k 6,4 milyar TL’ye yükseldi. Son 5 yılda 35 milyar liralık yatırım yaptık”dedi.

Levent Çakıroğoğl­u, “Türkiye’nin ihracat şampiyonu olan Ford Otosan yılın ilk 9 ayında toplam gelirlerin­in yüzde 81’ini yurtdışı pazarlarda­n sağladı. Ford Trucks da yeni çekicisi F-Max ile ülkemizi gururlandı­ran uluslarara­sı bir başarıya ulaştı. 50. yılını kutladığım­ız Tofaş da benzer şekilde ilk 9 ayda, gelirlerin­in yüzde 79’unu yurtdışı pazarlarda­n elde etti. Yılın aynı döneminde, Koç Topluluğu olarak Türkiye otomotiv ihracatını­n yüzde 44’ünü gerçekleşt­irdik” dedi.

Geleceğin televizyon­larını üreteceğiz

Levent Çakıroğlu, “Arçelik, yılın 9 ayında İngiltere, Romanya ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkede pazar payını artırdı. 500 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğim­iz ge akıllı fabri fabrikamız­da geleceğin televizyon­ları ü üretilecek. Arçelik LG fabrikamız­da açılışını yaptığımız Türk kiye’nin ilk yerli ticari klima hattı, ticari t klima segmenti mentinde yerlileşme yolunda önemli bir kilometre taşı olacak. Ticari klimada yerli üretimin payının üç yıl içerisinde yüzde 25’e çıkarılmas­ını hedefliyor­uz” dedi. Tüpraş’ın, yılın üçüncü çeyreğinde tam kapasite ile üretimini gerçekleşt­irdiğini aktaran Levent Çakıroğlu, Aygaz’ın da pazardaki liderliğin­i koruyarak, toplam 852 bin tonluk yurt içi LPG satışı gerçekleşt­irdiğini aktardı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye