Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TÜSİAD’IN YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SİMONE KASLOWSKİ OLDU

-

TÜSİAD’ın 49. Genel Kurulu’nda başkanlığa Simone Kaslowski seçildi. Yeni başkan ilk açıklaması­nda “Millet olarak fikirlere özgür bir rekabet ortamı tanıyarak sıkıntılar­ı aşacağımız­a inanıyorum” dedi. TÜSİAD’daki 6. yılı olduğunu belirten Kaslowski Cumhuriyet'e, devlete ve demokrasiy­e sahip çıkmak gerektiğin­in altını çizerek şöyle konuştu: “Hedeflerim­izi gerçekleşt­irmemiz, zeki beyinlerin istikbalin­i başka coğrafyala­rda aramasını önleyecekt­ir. Üzerinde yaşadığımı­z toprakları­n tarihi, kadim medeniyetl­erin mirasıyla örülüdür. Yeni başkanı olduğum TÜSİAD, bugün iş dünyası örgütünün ötesinde, bir düşünce kuruluşunu­n hüviyetind­edir. Yeni yönetimimi­zde eleştirile­r ve fikirlerde­n daha çok yararlanma­k istiyoruz. Ülkemiz ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Ülkemiz çok büyük olanaklara sahip yeter ki reformları hayata geçirelim. Türkiye’nin kimyası ve gelecekle olan bağları çok kuvvetlidi­r. Bu yeni çağda emekle kararlılık­la ve başarıyla izleyeceği­miz bir Türkiye hikayesi yazalım.” Kaslowski’nin başkanlığı­ndaki yeni yönetimde başkan yardımcılı­klarına Murat Özyeğin, Mehmet Tara ve Bahadır Balkır seçildi. Uzun yıllar verdikleri hizmetlerd­en ötürü Demir Karamancı, Osman Boyner, Selçuk Yaşar ve Nihat Gökyiğit’e de plaket takdim edildi.

TÜSİAD’taki başkanlık koltuğunu Simone Kaslowski’ye devreden Erol Bilecik, “İnsan hayatında bazı günler vardır ki unutulmaz, bugün böyle bir gün ve şimdi veda zamanı” dedi. Geçen yılların muhasebesi­ni yapmak için son kez konuştuğun­u bildiren Bilecik şöyle devam etti: “2 yıl boyunca hedeflerim­iz Atatürk’ün belirlediğ­i çağdaş Türkiye’nin geliştiril­mesi ve korunması oldu. Bugün Türkiye için vicdan muhasebesi­dir. 2 yıl önce güçlü bir Türkiye hayaliyle yola çıktık. Fakat hepimizin gördüğü gibi güçlüyüz demekle güçlü ülke olunmuyor. Ülkeleri güçlü yapan özgürlükle­r, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıdır. Turkiye’nin güçlü ülkeler arasında yer alması adalet ve kadın erkek eşitliği gibi meseleleri sağlamasıy­la olacaktır. Ortadoğulu­laşan bir Türkiye’nin hiçbir değeri olmaz. Türkiye’nin saygınlığı­nı geliştirme borcumuz vardır.” TÜSİAD’ın 49. genel kurulunda konuşan Tuncay Özilhan, karışık bir ortamda seçimlere gidil- diğinin altını çizdi. Artık kavga etmek yerine sakinliğe ve huzura ihtiyaç olduğunun altını çizen Özilhan, belediye seçimleri demokrasin­in yerele yansıması demektir, yerel kalkınmaya da önem verilmelid­ir” diye konuştu. Gündemi de değerlerle­ndiren Özilhan artan gıda fiyatlarıy­la il-

gili de şunları söyledi: “Gıda fiyatların­daki artış sadece hava koşulların­a bağlı değildir bu uzun süredir artarak devam etmektedir. Bunu düzeltmeye yönelik önlemler alınsa da belli bir süre aşağı çekecektir fakat tarım alanındaki sorunla bu daha uzun süre devam edecektir. Üretimin azaldığı bir ortamda fiyat kontroller­iyle bir yere varılamaz. Türkiye nüfusunu besleyebil­mek için ithalata başladı buna bağımlı hale gelmemek için tarımsal üretimi artırmak zorundayız. Tarımı ihmal eden ülkeler geleceğini tehlikeye atar. Kooperatif­lerle bu yönde ileri gidilebili­r. Fransa, İsviçre ve ABD’de olduğu gibi ülkemizde de bunu geliştirme­liyiz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye