Nasil Bir Ekonomi (NBE)

KOBİ’lere 4 ay süreyle “ihracat koçu” atanacak

“KOBİ’lere yaşam koçu gibi ihracat koçu tayin edecekleri­ni kaydeden İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “KOBİ’lerimize gel öğretelim, üret satalım diyeceğiz. İhracatı, cephede savaşmak gibi görüyorum. Bütün kuvvetimiz­le başarmak zorundayız” dedi.

- İSTANBUL- DÜNYA

İstanbul Ticaret Odası’nın İhracata İlk Adım Programı ile daha önce ihracat yapmamış ya da 100 bin doların altında ihracat gerçekleşt­irmiş KOBİ’lere, 4 ay süreyle danışmanlı­k yapacak “ihracat koçu” atanacak. İTO Başkanı Avdagiç, ihraca- tın, işletmeler­in rutin faaliyetle­rinden biri haline getirilmes­i gerektiğin­i belirterek “Ne pahasına olursa olsun ihracatı artırmak zorundayız. Birinci ligin kalıcı üyesi olmanın tek yolu, ihracattır” dedi. Programdan bugüne kadar 246 firma yararlandı.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İhracata İlk Adım Programı ile daha önce ihracat yapmamış ya da 100 bin doların altında ihracat gerçekleşt­irmiş KOBİ’lere, 4 ay süreyle danışmanlı­k yapacak “ihracat koçu” atanacak. İTO’dan yapılan açıklamaya göre, İTO, hiç ihracat yapmamış ya da 100 bin doların altında ihracat gerçekleşt­irmiş, 5 ila 250 arasında çalışana sahip KOBİ’lerin ihracatçı olmaları için İhracata İlk Adım Programı’nın yeni etabını başlattı. Programa katılmak isteyen firmaların, İTO’nun web sitesi olan ito.org.tr adresindek­i başvuru formunu 5 Mart’a kadar doldurmala­rı gerekiyor.

“Ne pahasına olursa olsun ihracatı artırmak zorundayız”

Geçen yıl yaşanan ekonomik kıskaçtan sonra Türkiye için tek çıkış yolunun ihracat olduğunun çok daha net şekilde görüldüğün­ü vurgulayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ihracatın, işletmeler­in rutin faaliyetle­rinden biri haline getirilmes­i gerektiğin­i belirterek şunları kaydetti: “İhracat, hem ürünlerimi­zin niteliğini hem de her türlü taarruza karşı direnç gücümüzü artıracakt­ır. İhracat ekonomide her derde devadır. İstihdam sağlar, katma değer oluşturur, fabrikalar­ın çarklarını döndürür, hanelere refah getirir. Ne pahasına olursa olsun ihracatı artırmak zorundayız. Birinci ligin kalıcı üyesi olmanın tek yolu, ihracattır. Bu yüzden İTO tarafından birkaç fazlı olarak yürütülmüş ve çok da başarılı sonuçlar alınmış İhracata İlk Adım Programı’nı yenilenen içeriğiyle yeniden faaliyete geçirmeye karar verdik.”

“Firmalar 4 ay danışmanlı­k hizmeti alacak”

Avdagiç, bugüne kadar 246 firmanın yararlandı­ğı İhracata İlk Adım Programı nın yenilenen etabında yer alacak firmalara uzmanlar tarafından yerinde danışmanlı­k hizmeti verileceği­ni bildirdi.

Programda KOBİ’lere özel bir ihracat destek paketi sundukları­nı belirten Avdagiç, “İTO nun internet sitesinden yapılacak başvurular sonunda programa katılacak firmaları tespit edeceğiz. Ardından her 5 firmaya bir danışman olacak şekilde eşleştirme yapacağız. Danışmanla­rımız, firmalara her hafta 4 saat, kendi şirketleri­nde hizmet verecek. Böylece 4 ay süresince her bir firmanın 64 saat danışmanlı­k hizmeti alması sağlanacak” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye