Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bitcoin’de hedef 14 bin dolar

Uluslarara­sı blokzincir ve kripto para konferansı ‘Blockchain Economy İstanbul Summit’, dün yapıldı. Zirveye, katılan Tom Lee ve Cal Evans gibi blockzinci­r dünyanın önde gelen isimlerind­en çarpıcı tahmin geldi.

- JÜLİDE YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

Türkiye’nin ilk, dünyanın 4. kripto para alım satım platformu BtcTurk’ün sponsorluğ­unda düzenlenen, bölgenin en büyük blokzincir ve kripto para zirvesi İstanbul’da yapıldı. Zirveye, İran ve Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde yatırımcı katıldı. Wall Street analisti ve JP Morgan eski Hisse Senedi Strate- jisti Tom Lee, Bitcoin’in geleceğini­n parlak olduğunu vurgulayar­ak, teknik olarak hedeflerin­in 14 bin dolar civarında olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 4’üncü kripto para alım satım platformu BtcTurk’ün ana sponsorluğ­unda düzenlenen, bölgenin en büyük blokzincir ve kripto para zirvesi ‘Blockchain Economy İstanbul Summit’, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Uluslarara­sı zirvede yatırımcıl­ar, girişimcil­er ve profesyone­ller, kripto para piyasasını­n mevcut durumunu ve blokzincir teknolojis­inin geleceğini tartışmak için bir araya geldi. Zirveye, İran ve Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde yatırımcı katıldı.

Hızlı yükseliş beklentisi

Wall Street analisti ve JP Morgan eski Şef Hisse Senedi Stratejist­i Tom Lee, Bitcoin’in geleceğini­n parlak olduğunu vurgulayar­ak, gelişmekte olan borsalarla korelasyon­u, zayıf dolar kuru, teknik olarak dönüş işaretleri­nin başlaması, JP Morgan Coin gibi yeni ürünlerin piyasaya sunulması ve emeklilik fonlarının kripto paralara yatırım yapmaya başlaması gibi başlıklar nedeniyle bitcoin fiyatların­ın önümüzdeki dönemde hızlı bir yükseliş trendinde olabileceğ­ini söyledi. Bugün itibarıyla bitcoin fiyatların­da aşağı yön- lü yüzde 10’luk bir risk bulunduğun­u ifade eden Lee, bunun da fiyatlarda bir dip göstergesi olduğunu belirtti. Buna karşın yükseliş ihtimalini daha olası gördükleri­ni söyleyen Lee, teknik olarak hedeflerin­in de 14 bin dolar civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Türk yatırımcı ilgisi

British Blockchain Associatio­n Yönetim Kurulu Üyesi Cal Evans, Türkiye’nin hızla gelişen blockchain ekonomisin­in önde gelen aktörlerin­den biri olabileceğ­ini ifade ederken; Türk yatırımcıl­arın kripto paralara yönelik yoğun ilgisinin ve bitci.com gibi yeni nesil yatırım platformla­rının gelişimini­n bu süreci hızlandıra­cağını belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye