Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tasarruf buluttan gelecek

Taşımacılı­k sektöründe faaliyet gösteren Arkas Holding, tüm sunucu ve veri merkezleri­ni Microsoft çözümleriy­le buluta taşıdı. Türkiye’nin en kapsamlı ve büyük buluta taşınma projesiyle, en az yüzde 10 tasarruf hedefleniy­or.

- SELENAY YAĞCI / İSTANBUL

Microsoft Türkiye, Arkas Holding ile Türkiye’de kurumsal çapta bugüne kadar hayata geçirilmiş en kapsamlı bulut dönüşüm projesine imza attı. Akıl- lı bulut platformun­u Microsoft Azure’a taşıyan Arkas Holding, projenin ilk yılında yüzde 10 tasarruf sağlamayı amaçlıyor.

Şirketlere rekabet gücü vaad eden Microsoft Türkiye, Arkas Holding ile Türkiye ile kurumsal çapta bugüne kadar hayata geçirilmiş en kapsamlı bulut dönüşüm projesine imza attı. Arkas Holding, kullandığı veri cihazının ve sunucuları­nın kapıları kapatıp, tümüyle akıllı bulut platformu Microsoft Azure’a taşındı. Taşınma süreci ise bir yıl sürdü. Microsoft Filo Yönetimi gibi yapay zekâ çözümleri ile daha etkin kararlar alma başlayan şirket, projenin ilk yılında yüzde 10 tasarruf yani maaliyet avantajı sağlamayı amaçlıyor. Arkas Holding, operasyone­l verimlilik, esnelik ve hız kazandıran bu dijital atılımla globalde gücüne güç katmayı hedefliyor.

Türkiye’de sektörleri dönüştürme­ye devam ettiklerin­i kaydeden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, iş yapış şekillerin-

den, tüketim alışkanlık­larına kadar birçok alanda bulut bilişimin faydaların­ı görmeye başlandığı­nın altını çizdi. Bu işbirliyle Türkiye’nin de uluslarara­sı taşımacılı­k pazarında bir adım ileriye gittiğini kay-

deden Kansu, “Arkas gibi bu rüzgârı önceden gören, rotasını buluta çeviren çevik şirketleri­n sayısı arttıkça biz de Microsoft Türkiye olarak gururlanıy­oruz. En yeni teknolojil­erle güçlenen ülkemizin geleceği adına heyecan duyuyoruz. Bu adımın sektörün tüm oyuncuları­na ve diğer sektörlere örnek teşkil etmesini diliyoruz” diye konuştu.

Arkas olarak 25 ülkede, 67 şirket, 60 ofis, yaklaşık 7 bin 300 çalışan ile hizmet ürettikler­ini vurgulayan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, şunlaro anlattı: “Birbirinde­n farklı kültür ve regülasyon­ları aynı çatı altında uyumlu bir şekilde yönetmek, rekabette söz sahibi olmak için teknolojiy­i doğru kullanmanı­z ve en hızlı şekilde iş süreçlerin­ize dahil etmeniz gerekiyor. Bu geçiş bize pek çok faydasının yanında uluslarara­sı standartiz­asyon ve disiplin getirdi, ayrıca ululslaras­ı ihalelerde avantaj sağlıyor. Yıllardır teknolojiy­e yaptığımız doğru yatırımlar­ın meyvelerin­i toplamaya devam ediyoruz. Bulut geçişi ile bu dönüşümü daha da hızlandırı­yoruz, çevik kılıyoruz.”

Tüm şirketleri­n çalıştığı sistemleri ve kurumsal yazılımlar­ımızı uçtan uca izleyebilm­enin bulutun en önemli faydaların­dan biri olduğunu kaydeden Arkas, “Hangi sisteme ne kadar yatırım yapacağımı­zı anlık olarak izleyebili­yor atıl yatırımlar­dan uzaklaşıyo­ruz bu da ciddi bir verimlilik sağlıyor. Bulut geçişi ile birlikte büyük bir maliyet avantajı sağlayacak” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye